Sindicatele se trezesc! Reîncepe lupta

Date:

Reîncepe lupta

Pe 2 octombrie 2017, în fiecare reședință de județ, între orele 12.00 și 14.00, vor fi realizate pichetări ale prefecturilor. Un mesaj destinat membrilor de sindicat a fost publicat pe o rețea de socializare de Biroul Operativ al S.L.S.Î.P. Constanța. Acest mesaj poate fi citit mai jos.

Pichetare Prefectură 2 octombrie 2017

Determinați de refuzul repetat al Guvernului României de a rezolva solicitările Federației Sindicatelor Libere din Învățământ și ale sindicatelor județene afiliate, am hotărât ca luni, 02 octombrie 2017, între orele 12.00 – 14.00, să pichetăm sediul Instituției Prefectului județului Constanța.

Protestul are în vedere:

1. Subfinanțarea cronică a sistemului de învățământ românesc;
2. Refuzul alocării resurselor financiare necesare achitării către beneficiari a sumelor restante (diferențe salariale și dobânzi penalizatoare) rezultate din sentințele judecătorești;
3. Refuzul modificării actualului mod de calcul al sporurilor, menținut la nivelul salariului din luna decembrie 2016 și nu la nivelul salariului în curs;
4. Anularea majorării salariale de 25% prevăzute de lege prin trecerea tuturor contribuțiilor de asigurări sociale și de sănătate din sarcina angajatorului, în sarcina exclusivă a salariaților;
5. Poziționarea funcțiilor didactice în partea inferioară a grilelor din legea salarizării personalului plătit din funcții publice.

Precizăm faptul că această acțiune de protest este organizată în toate municipiile reședință de județ, în același interval orar, de către toate sindicatele județene afiliate Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (F.S.L.Î.).

Ca atare, ne bazăm pe solidaritatea, implicarea și participarea dumneavoastră efectivă la această acțiune sindicală de protest.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
916 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap