Ce ar trebui să facă cadrele didactice în primele zile ale lunii octombrie 2020. Există și costuri

Trebuie citite

Cadrele didactice

Cadrele didactice, conform legislației din prezent, trebuie să se asigure că dețin 90 de credite transferabile la fiecare interval consecutiv de 5 ani. Dacă numărul de credite profesionale transferabile este sub această limită, teoretic, cadrele didactice sunt obligate să se înscrie la cursuri de formare continuă.

Personalul didactic, precum şi personalul de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământul preuniversitar este obligat să participe periodic la programe de formare continuă, astfel încât să acumuleze, la fiecare interval consecutiv de 5 ani, considerat de la data promovării examenului de definitivare în învăţământ, minimum 90 de credite profesionale transferabile

Despre credite

CCD-uri

În ultima perioadă, CCD-urile din întreaga țară au publicat pe site-urile proprii ofertele privind cursurile de formare continuă. Din păcate, pentru efectuarea acestor cursuri profesorii trebuie să scoată bani frumoși din buzunar. Pentru detalii, toți cei interesați ar trebui să acceseze site-ul ISJ-ului județean pentru a vedea oferta de formare continuă, prețurile realizarea înscrierii.

Înscrierea?

Datorită pandemiei de COVID-19, CCD-urile au optat pentru înscrierea online. Cadrele didactice trebuie să parcurgă acest pas până în primele zile ale lunii Octombrie. Mai multe detalii pot fi obținute, repetăm, pe site-ul CCD-ului județean.

Vestea bună

Legea obligă angajatorul să deconteze cursurile de formare continuă la care au participat cadrele didactice dintr-o unitate de învățământ – detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -