SIIP TIMIȘ va cere Inspectoratului Teritorial de Muncă să precizeze clar cine trebuie să asigure echipamentele de protecție

Trebuie citite

SIIP TIMIȘ

Într-un comunicat de presă, reprezentanții SIIP TIMIȘ au anunțat că vor solicita Inspectoratului Teritorial de Muncă să precizeze clar cine trebuie să asigure echipamentele de protecție.

SIIP TIMIȘ va cere Inspectoratului Teritorial de Muncă să precizeze clar cine trebuie să asigure echipamentele de protecție pentru angajații din învățământ și dacă dascălii sunt obligați să-și achiziționeze singuri laptop-uri/ tablete pentru a susține lecții on-line.

Iresponsabilitate

De asemeni, sindicaliștii acuză guvernul de iresponsabilitate care va genera mii de îmbolnăviri.

Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar din județul Timiș consideră că iresponsabilitatea Guvernului va transforma școlile în focare COVID-19 și va conduce la mii de îmbolnăviri în rândul angajaților din învățământ și nu numai.

„Atâta timp cât angajaților din sistemul medical și din poliție li se acordă echipament de protecție, nu înțelegem de ce nu pot face același lucru și cei din sistemul de învățământ. Iresponsabilitatea autorităților va conduce mai mult ca sigur la mii de îmbolnăviri, atât în rândul angajaților din învățământ, cât și în rândul membrilor familiilor elevilor. Când toate autoritățile din domeniul medical, din România și din lume, spun clar că școlile vor deveni focare de infecție ne putem aștepta la ce e mai rău, inclusiv la decese în rândul angajaților care au și alte boli asociate. Cine își va asuma vina pentru aceste situații dramatice? Înainte de a face declarații privind posibilitatea de a acorda sau nu măști gratuite angajaților din învățământ, domnul prim-ministru Ludovic Orban ar fi trebuit să citească un simplu contract individual de muncă în care scrie clar că angajatorul este obligat să asigure securitatea și sănătatea angajatului la locul de muncă.

Guvernul este repetent

Din punctul nostru de vedere, Guvernul este repetent la pregătirea anului școlar. În aceste condiții, nu știm cine va avea curajul să își asume deschiderea școlilor fără măști, fără distanțare fizică, fără tablete/laptop-uri pentru elevi și pentru cadrele didactice. De fapt, prin declarațiile și acțiunile din ultima perioadă, putem ajunge la o singură concluzie: reprezentanții Guvernului vor să fugă de responsabilitate și transferă toate deciziile la nivel de județ/localitate și la directorul unității de învățământ, director care, în cazul unor îmbolniviri, va deveni acarul Păun“, a declarat Virgil Popescu, președinte SIIP TIMIȘ.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -