Este salariul profesorilor pe luna aprilie în pericol? Citește reacția alarmată a sindicatelor

Trebuie citite

Atenție

Posibilitatea ca salariile să nu fie plătite integral în școlile din mai multe județe din România pare a deveni un scenariu demn de luat în seamă. Această informație a apărut pe nenumărate forumuri ori pe anumite grupuri Facebook. Probabilitatea este întărită și de reacția unui sindicat, reacție ce poate fi urmărită mai jos.

FSIE

FSIE A INTRAT IN ACTIUNE FATA DE SITUATIA PLATII NE-INTEGRALE A SALARIILOR DIN INVATAMINT. Avind in vedere faptul ca in multe unitati de invatamint preuniversitar de Stat din judetul Alba, cit si din tara, exista probabilitatea platii ne-integrale a salariilor angajatilor, FSIE a depus ieri dimineata, 09 Mai 2018, o Adresa inregistrata la ISJ Alba sub Nr. 2788/09.05.2018, prin care am cerut cu fermitate acestei institutii sa isi indeplineasca atributiile si competentele pentru asigurarea platii Integrale, Intocmai, Exact si la Timp a salariilor colegilor nostri. Desi avem informatii certe din teritoriu conform carora in unele unitati bugetele nu sint suficiente decit pentru plata in procent de cca 70% – 86% a salariilor, ISJ Alba afirma ca salariile se vor plati integral. Invederam ca, chiar daca salariile nete s-ar plati integral potrivit Art. 161 din Noul Cod al Muncii, in cazul in care bugetele sint insuficiente nu se vor putea plati Contributiile de Asigurari Sociale si Sanatate, aspect care ar cauza probleme ulterioare cu Pensiile sau in caz de spitalizare. Am remarcat faptul ca nimeni nu vorbeste despre aceasta situatie a insuficientei bugetului pentru plata salariilor angajatilor din invatamint si ca, interesant, procentul de insuficienta bugetara pare sa fie egal tocmai cu procentul cu care s-au marit salariile. Daca este evident ca MEN, ISJ-urile si Mass Media pro-Guvernametala au tot interesul sa ascunda aceasta realitate deranjanta politic, se pune intrebarea retorica de ce nu intra in actiune celelalte sindicate din invatamint? In concluzie, potrivit noilor prevederi Legislative, Inspectoratele Scolare Judetene si al Municipiului Bucuresti au calitatea de Ordonator Secundar de Credite in raport cu scolile, fiind responsabile cu asigurarea finantarii de baza (salarii plus Hotariri Judecatoresti Definitive), acestea impreuna cu MEN fiind responsabile, de Facto si de Iure, cu asigurarea finantarii platii Integrale a salariilor.

 

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -