Se așterne noaptea peste România și învățământ

Date:

România

Vine noaptea peste România, totul în larmă de furtună. Guvernele socialiste ale ultimilor ani au bulversat metodic sistemul de învățământ, l-au lovit și i-au afectat puternic imaginea. Nu doar miniștrii, mulți dintre aceștia remarcându-se doar prin analfabetism funcțional și incapacitatea de a folosi corect limba română, ci și deciziile luate au hărțuit sistemul educațional. Ultima lovitură, una dintr-un lung și concertat șir, poate și cea mai dură, va avea drept consecințe concedierea a zeci de mii de profesori.

Legea concedierii

Indiferent de simpatiile politice pe care le aveți, nu puteți să nu observați agravarea atacul, cu al său punct culminant atins săptămâna aceasta – legea concedierii. Avem de-a face, după cum spuneau sindicaliștii de la Spiru Haret, cu o legislatură care va intra în istorie prin concedierea profesorilor.

Rațiune?

Rațiunile care stau la baza reducerii numărului de ore și implicit a concedierilor care vor veni cu zecile de mii, nu sunt nici pe departe de ordin economic. Nu „economiile” care se vor face la bugetul de stat au contat. În realitate, politicienii vor să bună bazele unui nou tip de om nou: un analfabet funcțional, cu cât mai puțină cultură generală, mai neimplicat, pe care să îl poată controla. Doar într-o astfel de societate politicienii care sug sângele României de atâtea decenii vor mai putea păstra puterea. Ați văzut cu toții, legea a fost votată în unanimitate de reprezentanții tuturor partidelor politice. Practic, deciziile din ultimele decenii, atacurile din media care pregăteau terenul spre acest deznodământ au fost concepute și realizate. Și da, țara te vrea prost!

Profesorii concediați vor avea drept alternativă să se angajeze în viitoarele cantine școlare ca personal pentru prepararea mâncării sau ca servitori. Interesantă și enigmantică asocierea în aceeași frază pe care Pop a făcut-o în mesajul prin care încerca să vopsească cioara în alb. Discretă, dar observabilă, alăturarea alternativelor pe care le au concediații.

Un nou val

Vom asista la un nou val de emigrare. Umiliți și transformați în paria societății, profesorii vor îngroșa rândurile celor care vor părăsi țara. Este singura alternativă pe care o au într-un stat în care doar mafia politico-economică funcționează. Se așterne noaptea peste România și învățământ. Închideți școlile și stingeți lumina! Doar o revoluție mai poate salva ceva.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
461 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap