Judecător despre termoscanare: „este un tratament degradant, dar si o discriminare pe considerente de temperatura corporala”

Date:

Termoscanarea este obligatorie și în unitățile de învățământ

Vă prezentăm opinia judecătoarei Lăcrămioara Axinte. Vă rugăm să citiți și să distribuiți.

Hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta legifereaza abuzul!

Astfel, obligatia impusa institutiilor publice si operatorilor economici, care desfasoara activitati comerciale/lucru cu publicul ce implica accesul persoanelor in interiorul cladirilor, de a efectua triajul epidemiologic, constand in controlul temperaturii tuturor persoanelor si de a nu permite accesul persoanelor a caror temperatura corporala, masurata la intrarea in incinta, depaseste 37,3°C, este cea mai grava incalcare a dreptului persoanei la respectarea vietii private din punctul de vedere al informatiilor referitoare la sanatatea sa, este un tratament degradant, dar si o discriminare pe considerente de temperatura corporala.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta, incalcand in mod flagrant Constitutia Romaniei, obliga institutiile publice si operatorii economici sa abuzeze cetatenii Romaniei!

Astfel, art. 26 din Constitutia Romaniei prevede ca ‘(1) Autoritatile publice respecta si ocrotesc viata intima, familiala si privata. (2) Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri’.

Dreptul la viata intima si privata presupune si respectarea dreptului la informatiile referitoare la sanatatea sa.

De asemenea, art. 22 alin. 2 din Constitutia Romaniei prevede ca ‘Nimeni nu poate fi supus torturii si nici unui fel de pedeapsa sau tratament inuman ori degradant’.

Daca cetateanul roman nu mai are dreptul sa intre in nici un magazin, farmacie, frizerie, brutarie, institutie publica si in nicio alta cladire cu acces public, decat daca se supune unei examinari medicale, efectuata de persoane care nu au calificare profesionala pentru a masura temperatura corporal, aceasta inseamna ca este supus unui tratament degradant, interzis expres de Constitutia Romaniei.

Potrivit art. 16 alin. 1 din Constitutia Romaniei ‘Cetatenii sunt egali in fata legii si autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari’.

Interzicerea accesului cetateanului roman cu o temperatura corporala de peste 37,3 °C in orice magazin, frizerie, farmacie, brutarie, benzinarie, institutie publica si orice alta cladire cu acces public, reprezinta o discriminare pe criteriul temperaturii corporale, dar si un tratament degradant, umilitor.

Legiferarea acestui abuz impotriva cetatenilor romani nu numai ca este o incalcare a Constitutiei Romaniei, dar nu are nici o legatura cu prevenirea raspandirii epidemiei de coronavirus.

Marea majoritate a celor infectati sunt asimptomatici, adica nu au nici febra, dar nici un alt semn de boala. Pe de alta parte, febra poate fi un simptom al altor multe boli cunoscute de cand lumea,.

Prin urmare, toti cetatenii vor fi supusi unui tratament degradant si discriminatoriu, desi diagnosticul de infectie Covid-19 se pune doar in urma testarii RT- PCR facuta de personal medical, nu prin termometrizare.

Sper ca Parlamentul Romaniei sa nu incuviinteze aceasta grava incalcare a drepturilor cetatenilor romani!

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Hotărârea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgență legifereaza abuzul!Astfel, obligația impusă…

Geplaatst door Lacramioara Axinte op Vrijdag 15 mei 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
82 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap