Despre „a face dragoste”, într-o propunere de manual de clasa a IV-a. Nu este prea mult?

Trebuie citite

Clasa a IV-a

Copiii de clasa a IV-a nu au avut „norocul” de a studia după un manual „revoluționar”, altfel ar fi învățat despre lucruri ce nu cred că intră în sfera lor de preocupare și care, aflate la o vârstă prea mică, îi pot deturna iremediabil. Desigur, subiectul este sensibil și va genera discuții aprige. Nu dorim să redăm pasaje din respectiva secțiune a lucrării, postată pe acest grup Facebook, vă lăsăm pe voi să citiți, preluăm mai jos doar comentariul care însoțește imaginea.

Cativa parinti mi-au atras atentia asupra unei lectii dintr-un manual de clasa a IV-a prin care cei mici invata inainte de multe alte lucruri utile despre „intalnirea unui spermatozoid si a unui ovul” si despre ce inseamna „a face dragoste”. Nu sunt un conservator, dar parca as vedea ca alte lucruri sa fie invatate la nivelul asta de varsta. Mai ales ca daca cei mici dau cautare pe internet unele cuvinte din lectie dau peste niste site-uri… Si apoi sa vezi invatatura, rezultate si performanta. ()

. Aici poți accesa postarea în original. Atenție, vei fi transferat pe Facebook.

Despre

Conform unor comentarii la respectiva imagine, materialul a făcut parte dintr-o propunere de manual care, din câte se pare, a fost respins la vremea sa. Ceea ce este șocant, după părerea noastră, ține de nivelul aprofundat al detaliilor grafice și informative. Din păcate, există, la nivel de opinie publică, un curent în dezvoltare  care promovează astfel de tendințe în educație.

Subiectul este sensibil

Într-adevăr, tinerii din ziua de astăzi, ca să folosesc o vorbă din bătrâni, prin intermediul internetului, au acces la informații care se pot dovedi a fi prea mult pentru vârsta lor. Un rol important îl joacă educația primită în familie, modul în care accesul la astfel de instrumente de informare prin internet le este supravegheat și restricționat. În abordarea unui astfel de subiect, familia deține cheia. La nivel de școală primară, riscul unei abordări precum cea de mai sus este mult prea mare. Un astfel de risc, școala nu trebuie să și-l permită.

Tu?

Îți așteptăm opinia ta. Te poți folosi de câmpul de comentarii disponibil la finalul acestui articol.

P.S.

Poate nu știai, o lucrare pe care unii profesori de limba română o dau drept lectură suplimentară, îi învață pe tineri, într-un mod mai mult decât detaliat, o metodă de sinucidere. Citește aici despre acest subiect.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -