Deputat: „trăim momente de haos în Educaţie şi de panică”. Solicitare fermă către ministrul Educației

Trebuie citite

Deputatul Mihaela Huncă acuză existența unei stări de haos și de panică în învățământ. Într-o scrisoare deschisă, aceasta îi cere ministrului Educației să publice cât mai urgent scenariile pe care le are în vedere ministerul pentru închiderea anului școlar, dar și pentru susținerea examenelor naționale.

Stimată Doamnă Ministru,
Trăim, din păcate, momente de haos în Educaţie şi de panică, incertitudine în rândul părinților, elevilor, bunicilor și cadrelor didactice! Cursurile sunt suspendate cel puţin până pe 16 aprilie, când ar trebui să se ridice sau să fie prelungită starea de urgenţă.
După cinci săptămâni de când elevii şi profesorii stau acasă, noi nu ştim nimic oficial cu privire la viitorul copiilor noştri şi al cadrelor didactice.
Cu riscul de a mă repeta, vreau să spun că trăim în această perioadă scenariul unul film fantastic. Cinci săptămâni au trecut de când în România s-au închis şcolile. Am aşteptat cu toţii, răbdători, un semnal oficial din partea Guvernului, a dumneavoastră şi al Ministerului Educaţiei şi Cercetării pe care îl conduceţi, în legătură cu posibilele scenarii pentru încheierea anului şcolar, pentru susţinerea examenelor de Evaluare

Naţională şi Bacalaureat.
Zilnic primesc telefoane de la elevi, cadre didactice şi părinţi care, pe bună dreptate, întreabă ce se va întâmpla, în timp ce guvernul tace.
Pro România solicitiă în regim de urgenţă şi chiar condiţionează susţinerea prelungirii stării de urgenţă de transmiterea publică a scenariilor şi a variantelor pregătite de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru viitorul elevilor români.
Putem susţine prelungirea unei stări de urgenţă, dar nu a unei stări de haos general!
Vă mai amintiţi că imediat după suspendarea cursurilor de la dumneavoastră, de la nivelul Ministerul Educaţiei şi Cercetării s-a transmis că elevii şi profesorii nu sunt, de fapt, în vacanţă şi trebuie să lucreze on-line sau cu lecţii la televizor şi pe e-mail? Majoritatea au făcut-o, însă apoi aţi revenit şi aţi spus că nu poate fi predată materia, că platformele şi cursurile nu sunt recunoscute de minister şi că, de fapt, nu toţi elevii au acces la internet?
Doamna Ministru, oare nu vicepremierul Raluca Turcan a declarat, că este posibilă repetarea anului școlar în curs, pentru ca la câteva ore, să o contraziceţi vehement pe colega dumneavoastră, spunând că scenariul înghețării anului școlar nu este luat în calcul şi că este exclusă amânarea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat cu un an?

Ba mai mult, de o săptămână, elevii sunt în vacanţa de Paşti și tot personalul din unitățile de învățământ a fost trimis obligatoriu în concediu de odihnă, ca apoi, la scurt timp, tot reprezentanţi ai guvernului propuneau trimeterea profesorilor în şomaj tehnic? Din nou, haos!
Se termină imediat şi vacanţa de Paşti. Vă întreb ce urmează după aceea?
Pro România nu poate fi părtaş la colapsul învăţământului românesc cauzat de faptul că sunteţi cu lecţiile total nepregătite, alături de dezinteresul colegilor dumneavoastră guvernanţi față de educație!
De aceea, mă alătur sutelor de mii de elevi, părinţi şi cadre didactice din România şi vă solicit să publicați în regim de urgenţă, scenariile de finalizare a anului şcolar 2019-2020 şi a derulării examenelor naţionale!

Scrisoare deschisă ministrului Educaţiei Monica ANISIEStimată Doamnă Ministru, Trăim, din păcate, momente de haos…

Geplaatst door Mihaela Hunca op Maandag 13 april 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -