Tot mai mulți angajați noi în învățământ începând cu anul școlar 2021-2022

Trebuie citite

2021-2022

Diversitatea meseriilor devine tot mai evidentă în școlile din România. Începând cu anul școlar 2021-2022, dacă situația nu se schimbă, numărul psihologilor din sistemul educațional va fi în creștere. Practic, în cadrul unei unități de învățământ cu personalitate juridică, unui post de consilier școlar îi va fi alocat un număr minim de 600 de elevi, respectiv un minim de 300 de preșcolari.

Un articol unic

Articol unic. –După alineatul (1) al articolului 83 din Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se introduce un nou alineat, alin. (11), cu următorul cuprins:

„(1) Antepreşcolarii, preşcolarii şi elevii dinunităţile şcolare de stat şi particulare autorizate/acreditate beneficiază de asistenţă medicală, psihologică şi logopedică gratuită, în cabinete medicale, psihologice şi logopedice şcolare ori în unităţi medicale de stat.

(11) Unui post de consilier școlar îi este alocat un număr minim de 600 de elevi, respectiv un minim de 300 de preșcolari, în cadrul unei unități de învățământ cu personalitate juridică

Tacit

Acest proiect, iniţiat de deputatul USR Cristina Ionela Iurişniţi, a trecut tacit de Senatul României urmând a se aplica începând cu anul școlar 2021-2022. În expunerea de motive, inițiatoarea susține următoarea concluzie.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -