Anisiei face lumină pe jumătate și pare că ignoră votul Senatului. Când vor avea loc examenele de titularizare și definitivat?

Trebuie citite

Într-o intervenție în cadrul emisiunii ,,Legile puterii” de la Realitatea Plus, Monica Anisiei a precizat data la care va avea loc examenul de definitivat.

Aș vrea însă să spun cadrelor didactice că examenul pentru definitivare învățământ rămâne, rămâne valabil și se va susține în data de 22 iunie. Examenele pentru gradele didactice și ele se susțin.

Titularizarea?

Lucrurile nu par a fi la fel de clare în privința titularizării, asta dacă ne raportăm la declarația ministrului Educației. Conform acestuia, examenul de titularizare va avea loc imediat după ce se va ieși din starea de alertă. Starea de alertă, teoretic, se încheie pe 17 iulie. Cum va proceda MEC dacă starea de alertă va fi prelungită și după data de 17 iulie?

Examenul de titularizare a fost suspendat până la momentul încetării stării de alertă. Cadrul legal impunea Ministerului Educației să ia această măsură. După cum bine se știe, prin Legea 55 a fost introdus de grupul parlamentar PSD un articol, articolul 27, alin 3, prin care s-a impus autorității publice sau instituției publice să nu mai poată organiza nici un fel de concurs.

Asta a însemnat să suspendăm acest examenul de titularizare pentru profesori și imediat ce va înceta starea de alertă și vom avea posibilitatea susținerii acestui examen o să-l susținem.

Întrebare

Conform calendarului examenul de titularizare ar fi urmat să se desfășoare pe 15 iulie 2020. Parlamentul, după cum laclasă.ro a scris aici, a permis desfășurarea acestui examen în starea de alertă. Practic, nu este clar de ce MEC refuză să ia act de noile date și să permită desfășurarea examenului de titularizare pe 15 iulie, asta conform calendarului oficial. Așadar, din ce motiv MEC nu poate organiza acest examen pe 15 iulie?

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -