Serbările școlare de sfârșit de an vor fi amânate. Distribuie

Date:

Amânare

Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 vor fi zile de doliu național în memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României. Această hotărâre a fost luată prin intermediul unei hotărâri de guvern, singura instituție care, conform Legii nr. 75/1994, are această abilitate. Pe întreg teritoriul României, mass-media și instituțiile publice și private sunt obligate să își adapteze activitățile pentru a respecta solemnitatea momentului.

În școli

Dată fiind apropierea sărbătorilor de iarnă și a activităților specifice acestora în mediul școlar, atât de îndrăgite de elevi, părinți și cadrele didactice, zilele de doliu național vor impune modificarea unor planuri. Serbările școlare programate pentru această perioadă de unele grădinițe, șoli și licee vor trebui amânate sau, atunci unde este posibil, adaptate. Multe instituții de învățământ si-au programat în respectivul interval de timp serbări, mai ales că este ultimul weekend înainte de vacanța de iarnă. Pentru cei care nu știu, vacanța de iarnă va începe pe 22 decembrie.

Adresa

Toate inspectoratele școlare din țară au primit următoarea adresă semnată de Arina Oana Bucur, Secretar de Stat.

”Având în vedere adoptarea de către Guvernul României a HG 870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie 2017 zile de doliu național pe teritoriul României, în memoria majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947, vă rugăm să luați măsurile ce se impun pentru respectarea acestora, recomandând unităților de învățământ amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive programate pentru aceste zile.”

 

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
978 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap