Video. Adolescent din Iași, bătut și jefuit: „…există un Dumnezeu acolo sus …”

Date:

Video

Vă invităm să urmăriți materialul video. Pentru a-l porni, dați click pe botonul Play. Clipul pornește cu volumul închis, pentru a activa sunetul, nu trebuie decât să ridicați volumul (vezi mai jos cum arată acel buton).

Detalii

Clipul de mai sus a fost filmat într-un mall din Iași. Nu se cunosc prea multe detalii referitoare la evenimentele petrecute. Din câte se pare, avem de-a face cu un adolescent îmbrăcat în Moș Crăciun, care pare să fi fost lovit, cu urme de sânge pe față și care plânge. Acesta susține că a fost lovit de agenții de pază pentru simplul fapt că cerșea în incinta magazinului. În plus, tot aceștia l-ar fi deposedat și de câteva zeci de lei.

În fața martorilor, copilul povestește că a fost lovit cu piciorul de unul dintre agenții de pază. La discuții a participat un bărbat, cel mai probabil șeful paznicilor din mall, care, într-un final, i-a înapoiat copilului banii.

Atribuții

Atribuțiile agenților de pază sunt destul de limitate și bine precizate de lege. În linii mari, aceștia nu au voie să lovească pe nimeni și nici să efectueze percheziții celor suspecți. Atunci când sesizează o infracțiune, agenții de pază au de făcut un singur lucru, să anunțe poliția.

Se pun întrebările

  • Cine l-a lovit pe băiat?
  • Cine l-a tâlhărit?
  • De ce nu a fost sesizată poliția de la început?

De unde atâta violență?

În ultima vreme a crescut numărul actelor de violență în care par a fi implicați tineri. La televizor, acasă, la școală, pe stradă și în magazine, violența este prezentă. Ce fel de societate suntem și ce fel de viior vrem să asigurăm copiilor noștri?

P.S.

Cum ați fi reacționat dacă băiatul din imagini ar fi fost copilul vostru sau o rudă?

 

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
43 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap