Video. Adolescent din Iași, bătut și jefuit: „…există un Dumnezeu acolo sus …”

Trebuie citite

Video

Vă invităm să urmăriți materialul video. Pentru a-l porni, dați click pe botonul Play. Clipul pornește cu volumul închis, pentru a activa sunetul, nu trebuie decât să ridicați volumul (vezi mai jos cum arată acel buton).

Detalii

Clipul de mai sus a fost filmat într-un mall din Iași. Nu se cunosc prea multe detalii referitoare la evenimentele petrecute. Din câte se pare, avem de-a face cu un adolescent îmbrăcat în Moș Crăciun, care pare să fi fost lovit, cu urme de sânge pe față și care plânge. Acesta susține că a fost lovit de agenții de pază pentru simplul fapt că cerșea în incinta magazinului. În plus, tot aceștia l-ar fi deposedat și de câteva zeci de lei.

În fața martorilor, copilul povestește că a fost lovit cu piciorul de unul dintre agenții de pază. La discuții a participat un bărbat, cel mai probabil șeful paznicilor din mall, care, într-un final, i-a înapoiat copilului banii.

Atribuții

Atribuțiile agenților de pază sunt destul de limitate și bine precizate de lege. În linii mari, aceștia nu au voie să lovească pe nimeni și nici să efectueze percheziții celor suspecți. Atunci când sesizează o infracțiune, agenții de pază au de făcut un singur lucru, să anunțe poliția.

Se pun întrebările

  • Cine l-a lovit pe băiat?
  • Cine l-a tâlhărit?
  • De ce nu a fost sesizată poliția de la început?

De unde atâta violență?

În ultima vreme a crescut numărul actelor de violență în care par a fi implicați tineri. La televizor, acasă, la școală, pe stradă și în magazine, violența este prezentă. Ce fel de societate suntem și ce fel de viior vrem să asigurăm copiilor noștri?

P.S.

Cum ați fi reacționat dacă băiatul din imagini ar fi fost copilul vostru sau o rudă?

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -