Se modifică data în care profesorii își primesc salariile. S-a confirmat

Trebuie citite

Se schimbă data

De la 1 ianuarie 2018, cadrele didactice nu își vor mai primi banii prin intermediul primăriilor, ci direct de la Ministerul Educației și Cercetării. Am putea spune că această veste bună este eclipsată și de o parte mai puțin bună. Data la care cadrele didactice își încasau salariile se modifică.

Te invităm să distribui acest material pe rețelele de socializare pentru a ajuta la informarea corectă a cadrelor didactice. Mulțumim.

De acum înainte

Dacă până acum, cadrele didactice își primeau salariile, în funcție de unitatea de învățământ la care activau, de pe 5 până pe data de 15 ale fiecărei luni, odată cu modificarea prezentată mai sus, acești angajați își vor primi salariile începând cu data de 14 a fiecărei luni. Greu de crezut că această data va fi respectată pentru toate cadrele didactice.

Actualizare – ISJ Bacău confirmă

Modificarea datei de salarizare a fost confirmată de ISJ Bacău (sursa). Data de 14 devine data alimentării conturilor. Unele bănci nu sunt așa de rapide în procesarea salariilor, sigur vor exista cazuri în care se va întârzia.

laclasă.ro

OMFP nr. 398/2017

Conform OMFP nr. 398/2017, niciun angajat MEC nu-și va primi salariul mai devreme de data de 14 a fiecărei luni.

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE

ORDIN

privind modificarea anexei la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice

în temeiul prevederilor art. 53 alin. (2) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor Publice, cu modificările şi completările ulterioare,

ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

Art. I. — Anexa la Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 86/2005 pentru reglementarea datei plăţii salariilor la instituţiile publice, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 108 din 2 februarie 2005, cu modificările şi
completările ulterioare, se modifică şi se înlocuieşte cu anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Cei afectați nu fost anunțați

Dacă lucrurile urmează să decurgă în acest mod, situația creată ar stârni, pe bună dreptate, indignare în rândul celor afectați, deoarece o decalare cu aproximativ 10 zile a plății salariilor i-ar pune în imposibilitatea de a-și achita la timp ratele, mai ales că marea majoritate nu au fost anunțați.

Nu strică un calcul

În cazul în care ai dubii ori pur și simplu ești curios să îți calculezi salariul, trebuie să știi că există mai multe aplicații disponibile online care îți permit să ceri și o a doua opinie. Despre acest subiect poți afla detalii suplimentare de aici.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -