Revoltător! Primești sporuri de dirigenție, zonă izolată, simultan, învățământ special, practică pedagogică, ori gradație de merit? Citește și acționează!

Trebuie citite

Poate nu știai

Dacă beneficiezi de unul din următoarele drepturi: gradație de merit, spor de dirigenție, sporuri de simultan, învățământ special, practică pedagogică și izolare, află că acestea nu sunt calculate corect. Nu este vorba de un calcul făcut în favoarea ta, ci în defavoarea ta. Prin urmare, datorită unor enormități legislative, drepturile financiare de pe urma acestora sunt substanțial subcalculate. Cu alte cuvinte, primești mai puțin decât ar trebui. Indiferent dacă ești profesor, învățător sau educator, ai parte de aceeași nedreptate. Raportată în bani, ieși cu mult pe minus.

Unde-i “golănia cu sporurile”

Practic, în timp ce majorarea salariului și a sporurilor, începând de la 1 ianuarie 2018, brut, se face cu 25% față de nivelul acordat în luna decembrie 2017, sporurile vor fi calculate raportându-ne la valoarea din decembrie 2016 sau iulie 2016, perioadă în care salariile erau cu mult mai mici.

Astfel:
– sporurile pentru învățământ special, cel de merit şi dirigenţie, sunt calculate la salariul de bază din decembrie 2016
– compensaţiile, doctoratul, sporul de rural, de practică și simultan şi condiţii se aplică la salariul de bază din luna, ATENŢIE, IULIE 2016

La o simplă verificare a fluturașului, o să observați că sporurile primite nu sunt calculate corect, adică la nivelul salariului brut pe care îl aveți în prezent.

Practică veche

După aceeași practică s-a mers și în trecut. Astfel, de la 1 august 2016, salariile de bază au fost majorate cu 15%, iar începând cu 1 ianuarie 2017, salariile de bază au fost majorate cu 200, 300 sau 400 lei, dar în aceste condiţii, sporurile au rămas neschimbate.

Practic, pe același principiu s-a mers și la majorările anterioare.

Calcul

Îți recomandăm, pentru dovezi, să accesezi acest material și să urmezi sfaturile de acolo. Nu îți fă probleme, totul este intuitiv și automatizat.
Apoi fă un experiment, calculează-ți salariul după cum cere statul, apoi, manual, adaugă sporurile calculate la varianta corectă. Deci, ai văzut câți bani pierzi? Deci, anual, primești cu câteva sute de lei mai puțin, eventual mii, depinde de salariu.

Ce poți face?

Solicită sindicatului din care faci parte demararea unor acțiuni în instanță (Sindicatul „Spiru Haret” Bacău, sindicatele din Vaslui, Brăila etc.) pentru recuperarea acestor sume. Din informațiile avute, mai multe sindicate au început demersurile în acest sens.

P.S. Textul legii

Articolul 38 Aplicarea legii

„(3) Începând cu data de 1 ianuarie 2018 se acordă următoarele creșteri salariale:
a) cuantumul brut al salariilor de bază, … , precum și cuantumul brut al sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, … de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 25% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2017, fără a depăși limita prevăzută la art. 25, în măsura în care personalul respectiv își desfășoară activitatea în aceleași condiții;

d) prin excepție de la lit. a), începând cu 1 martie 2018, cuantumul brut al salariilor de bază, precum și cuantumul sporurilor, indemnizațiilor, compensațiilor, primelor, premiilor și al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiază personalul care ocupă funcții didactice din unitățile de învățământ preuniversitar și universitar de stat, se majorează cu 20% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2018;”

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -