O nouă materie obligatorie începând cu anul școlar 2023-2024

Trebuie citite

O nouă materie școlară

O nouă materie școlară va fi studiată în ciclului primar din învățământul românesc de către toți elevii. Disciplina va deveni obligatorie începând cu anul școlar 2023-2024 și va purta denumirea de „Educație pentru mediu”.

Legiea nr. 14/2022

Lege care prevede apariția unei noi materii școlare legate de protecția mediului a intrat în vigoare la începutul anului 2022. Noua materie școlară a fost introdusă printr-o completare a LEN ca urmare a votării Legii nr. 14/2022 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011.

(6^2) Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, elaborează o strategie privind educația pentru mediu până la data de 31 decembrie 2022. Strategia va fi transpusă în programele școlare începând cu anul școlar 2023-2024.”

Legea nr. 14/2022 pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 a fost a promulgată de președintele României și a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 ianuarie 2022. Aceasta a fost inițiată în martie 2021 de un grup de parlamentari liberali. Printre cei mai cunoscuți semnatari se numără și Monica Anisie, fost ministru al Educației. Legea este în concordanță cu implementarea Pactului Verde European (Green Deal), adoptat de Comisia Europeană.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -