În școala ta sunt amplasate automate de cafea? Ministerul Educație somează unitățile de învățământ

Trebuie citite

Atenție!

Clipul video pornește automat.

Descriere clip

Managerii unităților de învățământ au fost somați de către Ministerul Educației să nu amplaseze automate de cafea pe coridoare. Măsura a fost luată în urma sesizărilor repetate formulate de către Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Copiilor le este interzis consumul de produse conținute de aceste automate, care le pot afecta sănătatea. În situația în care nu se respectă aceste reguli se încalcă Legea alimentației sănătoase în unitățile de învățământ preuniversitar. Alimentele interzise copiilor în unitățile școlare sunt prevăzute în această lege. Între acestea se regăsesc produsele cu conținut mare de zaharuri, de sare sau de grăsimi. De asemenea, acestora le sunt interzise și băuturile răcoritoare, cu excepția apei plate și minerale.

Ce spune legea

Legea nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar
Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli

 

Art. 1
In sensul prezentei legi, prin alimentatie sanatoasa se intelege acel mod de alimentatie dovedit stiintific a fi optim cresterii, dezvoltarii si mentinerii starii de sanatate a copiilor si adolescentilor in colectivitati.

Art. 2
In cuprinsul dispozitiilor prezentei legi, sub denumirea aliment nerecomandat prescolarilor si scolarilor se intelege un aliment cu un aport substantial de compusi cu efect daunator sanatatii, ca grasimi, sare, zahar, indulcitori, aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine, minerale.

Art. 3
In sensul prezentei legi, prin colectivitati se intelege toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare, inclusiv centrele de vacanta, unitati ce asigura servicii similare, cresele si unitatile destinate gazduirii elevilor dupa terminarea programului scolar.

Art. 4
Unitatile care asigura prepararea si distribuirea alimentelor catre colectivitatile prevazute la art. 3 sunt obligate sa respecte prevederile prezentei legi.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -