În școala ta sunt amplasate automate de cafea? Ministerul Educație somează unitățile de învățământ

Date:

Atenție!

Clipul video pornește automat.

Descriere clip

Managerii unităților de învățământ au fost somați de către Ministerul Educației să nu amplaseze automate de cafea pe coridoare. Măsura a fost luată în urma sesizărilor repetate formulate de către Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Copiilor le este interzis consumul de produse conținute de aceste automate, care le pot afecta sănătatea. În situația în care nu se respectă aceste reguli se încalcă Legea alimentației sănătoase în unitățile de învățământ preuniversitar. Alimentele interzise copiilor în unitățile școlare sunt prevăzute în această lege. Între acestea se regăsesc produsele cu conținut mare de zaharuri, de sare sau de grăsimi. De asemenea, acestora le sunt interzise și băuturile răcoritoare, cu excepția apei plate și minerale.

Ce spune legea

Legea nr. 123/2008 pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar
Legea privind interzicerea mancarii fast-food in scoli

 

Art. 1
In sensul prezentei legi, prin alimentatie sanatoasa se intelege acel mod de alimentatie dovedit stiintific a fi optim cresterii, dezvoltarii si mentinerii starii de sanatate a copiilor si adolescentilor in colectivitati.

Art. 2
In cuprinsul dispozitiilor prezentei legi, sub denumirea aliment nerecomandat prescolarilor si scolarilor se intelege un aliment cu un aport substantial de compusi cu efect daunator sanatatii, ca grasimi, sare, zahar, indulcitori, aditivi alimentari, in detrimentul compusilor cu efect benefic, cum ar fi fibre, vitamine, minerale.

Art. 3
In sensul prezentei legi, prin colectivitati se intelege toate unitatile de invatamant preuniversitar de stat si particulare, inclusiv centrele de vacanta, unitati ce asigura servicii similare, cresele si unitatile destinate gazduirii elevilor dupa terminarea programului scolar.

Art. 4
Unitatile care asigura prepararea si distribuirea alimentelor catre colectivitatile prevazute la art. 3 sunt obligate sa respecte prevederile prezentei legi.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
271 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap