3 prevederi ROFUIP rămase în vigoare în anul școlar 2021-2022

Trebuie citite

Anul școlar 2021-2022

Anul școlar 2021-2022 a fost puternic afectat de deciziile haotice luate de responsabilii din MEC, în frunte cu ministrul Câmpeanu. Chiar dacă pandemia a trecut, multe dintre efectele legislative ale acesteia continuă să se producă.

Doar 2 note/calificative

În anul școlar 2021-2022, numărul de calificative/note acordate semestrial fiecarui elev, la fiecare disciplină de studiu, va fi de minimum două. Situația este valabilă indiferent de numărul de ore alocat disciplinei prin planurile-cadru. Așadar, mediile pot fi încheiate cu doar două note/calificative.

Elevii aflați în situație de corigență

Soarta elevilor aflați în situație de corigență pare a fi una controversată. Pentru încheiere situației școlare, aceștia vor avea cel putin trei calificative/note, ultimul(a) calificativ/notă fiind acordat(ă) în ultimele două saptămâni ale semestrului. Cu alte cuvinte, un elev cu probleme la învățătură poate fi lăsat sau trecut la o materie cu doar trei note.

Elevii amânați

Din fericire, situațiile de acest gen sunt suficient de rar întâlnite în școlile din România. Practic, în anul școlar 2021-2022, prin derogare de la prevederile alin. (1), elevii declarați amanați pe semestrul I își încheie situația școlară până cel mai târziu în ultima zi a semestrului al II-lea al anului școlar 2021-2022.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -