FSIE denunță „o misiune de pedeapsă putinistă” la adresa profesorilor. Citește și distribuie nota de protest

Trebuie citite

FSIE

Petre Damo, Presedintele FSIE (Federatia Sindicatelor Independente din Educatie), într-un comunicat de presă postat pe pagina Facebook a instituției, denunță „o misiune de pedeapsă putinistă” la adresa profesorilor. Conform semnatrului notei de protest, MEC „metodele de interogatoriu Nelegale, Abuzive si de natura Securisto-Comunista” într-o „‘Operatiune Speciala’ fara precedent de tip Putinist desfasurata la nivel National”, „o Misiune de Pedeapsa Razbunatoare, Nelegala, Abuziva si Inadmisibila intr-un Stat de Drept European”.

Despre auditul MEN

Conform FSIE, Directorii unitatilor de invatamint preuniversitar au fost atacati pe motivul ne-depunerii Intimpinarilor si a ne-exercitarii cailor de atac in Justitie impotriva Institutiei Sindicale in procesele pe Diferentele Salariale cuvenite conform Legii Nr. 153/2017 si a Dobinzii Legale aferente acestora.

Preluare NOTĂ DE PROTEST

Ref. FSIE: Nr. 1/24.03.2022
NOTA DE PROTEST FSIE VS MISIUNE DE AUDIT A MINISTERULUI EDUCATIEI
FSIE DENUNTA ‘MISIUNEA DE AUDIT’ A MINISTERULUI EDUCATIEI CA FIIND O MISIUNE DE PEDEAPSA PUTINISTA
FSIE ISI VA APARA MEMBRI DE SINDICAT DIRECTORI IMPOTRIVA AUDITULUI ABUZIV AL MINISTERULUI EDUCATIEI

FEDERATIA SINDICATELOR INDEPENDENTE DIN EDUCATIE (FSIE) protesteaza impotriva Misiunii de Audit lansata in aceasta dimineata de Ministerul Educatiei asupra Inspectoratului Scolar Judetean Alba si asupra unitatilor de invatamint din judetul Alba, criticind-o ca facind parte dintr-o ‘Operatiune Speciala’ fara precedent de tip Putinist desfasurata la nivel National.

FSIE denunta metodele de interogatoriu Nelegale, Abuzive si de natura Securisto-Comunista prin care Directorii unitatilor de invatamint preuniversitar au fost atacati pe motivul ne-depunerii Intimpinarilor si a ne-exercitarii cailor de atac in Justitie impotriva Institutiei Sindicale in procesele pe Diferentele Salariale cuvenite conform Legii Nr. 153/2017 si a Dobinzii Legale aferente acestora.

FSIE denunta public auto-intitulata ‘Misiune de Audit’ a Ministerului Educatiei ca fiind, in realitate, o Misiune de Pedeapsa Razbunatoare, Nelegala, Abuziva si Inadmisibila intr-un Stat de Drept European !

FSIE invedereaza ca Nu exista nici un temei Legal pentru obligarea Directorilor sa atace cu Intimpinari, Apeluri si Recursuri in procesele pornite de sindicate impotriva unitatilor de invatamint angajatoare avind ca obiect Drepturi Salariale si Dobinzi Legale aferente acestora.

FSIE invedereaza ca Nu exista nici un temei Legal care sa oblige Directorii sa nu faca parte dintr-un sindicat si/sau sa nu incerce sa isi obtina propriile Drepturi chiar daca detin, vremelnic, o astfel de functie de conducere.

Invederam ca prin documentul intitulat INTERVIUL NR. 5 PRIVIND GESTIONAREA SITUATIILOR LITIGIOASE PENTRU STABILIREA SI PLATA DIFERENTELOR SALARIALE CUVENITE PERSONALULUI, PRECUM SI A CELOR PRIVIND ACORDAREA DE DAUNE-INTERESE MORATORII SUB FORMA DOBINZII LEGALE’, Ministerul Educatiei foloseste metode de intimidare si santaj subliminal impotriva Directorilor unitatilor de invatamint in scopul principal de a-i aduce la ordin prin inducerea unui fals sentiment de responsabilitate si vinovatie fata de pierderea proceselor pe speta Litigiilor de Munca in perioada 2020-2021, prin inducerea unor factori de agitatie, stress si neincredere si, mai ales, prin inducerea spaimei ca ar putea fi trasi la raspundere cu plata acestor sume de bani cuvenite Legitim oamenilor.

Este de domeniul absurdului ca cineva sa creada prezumtia mincinoasa ca daca Directorii ar fi depus Intimpinari sau ar fi promovat cai de atac in Justitie impotriva solutiilor primei Instante, rezultatul ar fi fost altul. In argumentatie facem trimitere nu doar la Deciziile Nr. 7/2021 si Nr 24/2021 a ICCJ a Romaniei pe speta Diferentelor Salariale conform Legii Nr. 153/2017, ci si la OMEC Nr. 3993/2021 prin care chiar Ministerul Educatiei recunoaste ca nu a calculat si nu a platit corect aceste Drepturi Salariale.
In subsidiar, Ministerul Educatiei incearca dea o lectie autoritara Directorilor de unitati prin care sa ii constringa pe viitor sa atace Institutia Sindicala impotriva obtinerii Drepturilor Legitime ale propriilor lor colegi si chiar a lor personal.

Totodata, prin acest crackdown politico-administrativ se urmareste determinarea Directorilor sa se retraga in masa din sindicate.

Lasind deoparte formularea tendentioasa a titlului documentului criticat, simpla citire a introducerii cu domeniului auditabil, denumirea misiunii de audit intern si, mai ales, a celor 12 intrebari cu raspunsuri tip ‘Da’ sau ‘Nu’, nu lasa loc de indoiala asupra scopului real al actiunii Ministerului Educatiei : este, pe de o parte, o reactie de furie si frustrare din cauza ca au pierdut procesele cu Diferentele Salariale pe speta Legii Nr. 153/2017 si ca sint obligati prin Hotariri Judecatoresti Executorii si Definitive sa asigure finantarea de baza pentru punerea in plata in favoarea titularilor de drept, iar, pe de alta, este o reactie tipica si sordida de ‘vinatoare de vrajitoare’ si de cautare a ‘tapului ispasitor’ in persoana Directorilor unitatilor de invatamint.

FSIE apreciaza ca Ministerul Educatiei ar trebui sa isi ia in serios obligatiile de Ordonator Principal de Credite sub aspectul respectarii, Intocmai, Exact si la Timp a Hotaririlor Judecatoresti Executorii si Definitive cu plata Drepturilor Salariale prin asigurarea finantarii de baza necesare, Nicidecum sa se ocupe cu actiuni pedepsitoare de cautare a unor vinovati inexistenti pentru pierderea proceselor.

Daca exista un vinovat responsabil pentru aceasta situatie, acesta este chiar Ministerul Educatiei care a ordonat prin acte administrative Nelegale implementate prin programul de salarizare catastrofal Edusal incalcarea Legii cu consecinta fraudarii Drepturilor Salariale ale angajatilor din invatamintul preuniversitar !

Recomandam colegilor Directori care sint membri nostri de sindicat sa Nu cedeze presiunii si sa Nu cada in capcana acestei ‘Misiuni de Audit’. In concret, recomandam sa se invoce Dreptul la Tacere si sa Nu se raspunda la intrebarile tendentioase si potential incriminatorii de la 3 la 11 din documentul ‘Interviul Nr. 5’ pe care il atasam spre vedere.

FSIE ii asigura pe toti colegii Directori avind calitatea de membri de sindicat FSIE ca ii vom Reprezenta si Apara impotriva oricaror sicane, amenintari si atacuri ale ISJ-urilor si Ministerului Educatiei si ii incurajam sa ne contacteze de indata cu dovezi in cazul incalcarii Drepturilor si Libertatilor lor !

FSIE isi rezerva Dreptul de a retalia, in cadrul Legal si in Mass Media, impotriva acestei actiuni Nelegale si Abuzive fara precedent a Ministerului Educatiei prin care se incalca Drepturile si Principiile Fundamentale ale Statului de Drept.

Aiud, 24 Martie 2022
Petre Damo,
Presedinte FEDERATIA SINDICATELOR INDEPENDENTE DIN EDUCATIE (FSIE)

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -