Gafă? Sindicatele cer ajutorul președintelui, dar nu pentru respectarea legii 153/2017

Trebuie citite

Sindicatele îl „perie” pe președinte

Sindicatele, prin vocea celor 3 lideri ai federațiilor din învățământ, par că și-au schimbat prioritățile. Mai precis, acestea (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”) au cerut ajutorul președintelui României dar nu pentru aplicarea grilelor din legea 153/2017. Marius Nistor, Anton Hadar și Simion Hancescu par a fi îngrijorați de neaplicarea programului controversat „România Educată”, program inițiat de actualul locuitor al Palatului Cotroceni.

„Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, [potrivit căruia „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”] să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație. Excelență, considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe Prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național „România Educată“ – inițiat și susținut de Domnia voastră – să poată fi implementat.

Cu salarizarea cum rămâne?

Așadar, după cum ați putut citi mai sus, nici vorbă despre salarizarea umilitoare la care sunt supuse cadrele didactice. Nu ar fi fost mai normal să ceară ajutor pentru aplicarea acestei legi? În fond, ale cui interese sunt apărate de sindicate? Ale președintelui?

Foto

Scrisoarea integrală

EXCELENȚEI SALE,

DOMNULUI KLAUS WERNER IOHANNIS,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

Excelență,

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 300.000 de salariați din învățământ ale căror drepturi și interese le reprezintă, constată că actualul Guvern amână, în continuare, punerea în aplicare a unor acte normative care vizează salariații din învățământ.

Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, ne adresăm Domniei Voastre și vă solicităm respectuos ca, în baza art. 80 alin. (2) din Constituția României, [potrivit căruia „Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.”] să interveniți pentru a preîntâmpina o escaladare a conflictului din Educație.

Excelență, considerăm că este imperativ să chemați la dialog președinții partidelor politice care formează coaliția de guvernare, precum și pe Prim-ministrul României, pentru a găsi soluțiile corecte și concrete pentru ca proiectul național „România Educată“ – inițiat și susținut de Domnia voastră – să poată fi implementat.

În speranța că veți da curs prezentei cât mai repede posibil, vă asigurăm de întreaga noastră stimă.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -