1 spor și 2 indemnizații vor crește veniturile angajaților din educație începând cu 1 decembrie 2018

Date:

1 spor și 2 indemnizațiii

1 spor și 2 indemnizații sunt un prilej de testare a voinței politice. Cei de la „Calculator Salarii Invatamant” au reamintit pe pagina Facebook a aplicației (detalii aici) câteva noutăți de natură salarială care vor duce la creșterea veniturilor angajaților din educație și nu numai. Este vorba de un spor de suprasolicitare neuropshihică, de o indemnizație de vacanță egală cu un salariu minim pe economie și de o indemnizație de hrană.

De la 1 decembrie 2018 ar trebui să intre următoarele drepturi. Unde-i lege nu-i tocmeală. 1. Spor de suprasolicitare neuropsihică: 10% 2. Indemnizaţie de vacanţă: un salariu minim pe economie (necesită hotărâre de guvern) 3. Indemnizaţia de hrană: 2 x salariul minim pe economie / 12 luni 2 x 1900 / 12 = 317 lei / lună Legea 153 / 2017 – privind salarizarea personalului platit din fonduri publice
Legislație Legile sunt deja aprobate, trebuie doar să fie puse în aplicare.

Articolul 16

Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.

Articolul 18

Indemnizația de hrană (1) Începând cu 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă obligatoriu, lunar, indemnizații de hrană reprezentând a 12-a parte din două salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată, cu excepția personalului Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Protecție și Pază și Serviciului de Telecomunicații Speciale, precum și a personalului poliției locale care, potrivit legii, beneficiază de drepturi de hrană în temeiul Ordonanței Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Articolul 26

(4) Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. (5) Valoarea anuală a indemnizației de vacanță este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic.

Aplicație

Despre aplicația celor de la Calculator Salarii Învățământ puteți citi informații extrem de interesante aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
1.6K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap