Învățământ primar, gimnazial și liceal. Vezi programul de funcționare și durata cursurilor începând cu septembrie 2022

Trebuie citite

Învățământ primar, gimnazial și liceal

Programul de funcționare și durata cursurilor pentru învățământul primar, gimnazial și liceal sunt stabilite de articolul 11 al ROFUIP. Noul ROFUIP se va aplica începând cu anul școlar 2022-2023.

Clasa pregătitoare

Cursurile pentru elevii clasei pregătitoare încep, de regulă, după ora 8.00. În aceeași situație se află și elevii din clasele I și a II-a.

(4) Cursurile pentru elevii din clasa pregătitoare şi din clasele I şi a II-a nu vor începe înainte de ora 8,00 şi nu se vor termina mai târziu de ora 14,00.

Învățământul primar

Învățământul primar funcționează, de regulă, în programul de dimineață. Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ poate decide ca învățământul primar să funcționeze și de la alte ore.

(3) Învăţământul primar funcţionează, de regulă, în programul de dimineaţă. Pentru unităţile de învăţământ care funcţionează în cel puţin două schimburi, programul este stabilit de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

Durata orei de curs

În cadrul învățământului gimnazial durata orei de curs este de 45 de minute. Există, însă, și o excepție.

(5) În învăţământul primar, ora de curs este de 45 de minute, cu o pauză de 15 minute după fiecare oră şi o pauză de 20 de minute după cea de-a doua oră de curs. La clasa pregătitoare şi la clasa I, activităţile de predare-învăţare-evaluare acoperă 30 – 35 de minute, restul de timp fiind destinat activităţilor liber alese, recreative.

Învățământul gimnazial poate avea și ore cu o durată de 50 de minute în situația în care învăţământul primar funcţionează împreună cu alte clase din nivelurile superioare de învăţământ.

(6) În situaţiile în care clasele din învăţământul primar funcţionează împreună cu alte clase din nivelurile superioare de învăţământ, ora de curs este de 50 de minute, iar în ultimele cinci minute se organizează activităţi de tip recreativ.

În cadrul învățământului gimnazial, liceal, profesional și postliceal, durata orei de curs este de 50 de minute.

(7) Pentru clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi din învăţământul postliceal, ora de curs este de 50 de minute, cu o pauză de 10 minute după fiecare oră; după a treia oră de curs se poate stabili o pauză de 15 – 20 de minute.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -