Video – Ministrul Educației nu exclude suspendarea cursurilor și după Paște

Date:

Incertitudine

În contextul agravării pandemiei de coronavirus atât la nivel național cât și global și al instituirii de măsuri din ce în ce mai drastice în încercarea autorităților de a ține situația sub control, incertitudinea începe să domnească în mai toate domeniile de activitate, iar învățământul nu are cum să fie exclus. Atât elevii cât și părinții se întreabă când se vor relua cursurile și în ce mod se va încheia acest an școlar.

Răspunsul Ministrului Educației

În cadrul unei intervenții telefonice la Digi24, marți, 24 martie, ministrul educației, Monica Anisie, a fost întrebată despre posibilitatea ca vacanța forțată a elevilor și studenților pe fondul actualei pandemii, să se prelungească și după Paște. Ministrul a declarat că, dacă este necesar, pentru a feri copiii de îmbolnăvire, nu va ezita să solicite acest lucru. Înțelegem de aici care este prioritatea momentului, aceea de a rămâne sănătoși.

Trebuie să privim lucrurile în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus din România. Cred că în aceste momente este foarte important pentru noi toți să ne știm copiii în siguranță și sănătoși

Preluăm mai jos materialul video difuzat de Digi24, care conține intervenția telefonică a ministrului educației.

Se va îngheța anul școlar?

În privința ideii controversate de a îngheța anul școlar, ministrul educației a declarat că deocamdată nu se ia în calcul acest scenariu, dar o asemenea decizie, în caz că va fi necesară, ea va fi luată prin armonizare cu alte decizii la nivel european.

Cum rămâne cu examenele?

Ministerul Educației urmează să prezinte variantele posibile pe care le ia în considerare în situația în care starea de urgență se va prelugi. Decizia finală va fi luată de comuni acord cu toți actorii educaționali în urma analizei scenariilor prezentate de scpecialiștii din cadrul Ministerului.

Acces la tehnologie și la consiliere psihologică

Conform statisticilor, aproximativ 500’000 de elevi, majoritatea din mediul rural, nu acces la niciun fel de mijloc electronic de comunicare (laptop/telefon/tabletă, conexiune la Internet). Ministrul promite că se vor găsi soluții, alături de organizații nonguvernamentale și investitori privați pentru copiii care nu au acces la tehnologie și Internet.

Ministrul a mai declarat că nu neglijează nici aspectul sănătății emoționale a copiilor în aceste împrejurări fără precedent. Pot apărea dezechilibre emoționale, atât la copii cât și la adulți, astfel că Ministerul Educației a lansat un proiect numit „Ambasador pentru comunitate” prin care să se ofere consiliere psihologică gratuită pentru cadre didactice, părinți și elevi.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
276 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap