Vești bune! MEN a precizat data la care profesorii își vor primi salariile

Date:

Întoarcerea la realitate

Mințiți și umiliți pe față, profesorii au înțeles, încă o dată, că mediul politic privește educația cu un foarte mare dezinteres, chiar cu ură. Din noul, termenul „cenușăreasă” a sistemului, a fost des întâlnit în discuțiile purtate de cadrele didactice. Pe românește, tensiunea din educație a atins zilele acestea cote extrem de ridicate.

Nu-s și pentru profesori…

Ministrul de Finanțe, în încercarea de a justifica discriminările existente între bugetari în privința acordării anticipate a salariilor, a aruncat pisica în ograda reprezentanților ministerelor. Practic, acesta a justificat discriminarea prin faptul că nu toți reprezentanții acestor instituții au cerut acordarea salariilor înainte de data scandentă. Cu alte cuvinte, ministrul Educației nu a cerut acordarea mai devreme a salariilor pentru colegii săi.

Comunicat

Pentru a mai calma spiritele, MEN, într-un comunicat de presă, a făcut publică data la care angajații din educație își vor primi, teoretic, salariile în luna aprilie. Vor fi situații în care se va recurge la planul B, citește aici.

Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară.

Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare și cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unități de învățământ și de salariați.

Luna aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariații din învățământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018. Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

Având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Accesează comunicatul, aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
227 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap