Vești bune! MEN a precizat data la care profesorii își vor primi salariile

Trebuie citite

Întoarcerea la realitate

Mințiți și umiliți pe față, profesorii au înțeles, încă o dată, că mediul politic privește educația cu un foarte mare dezinteres, chiar cu ură. Din noul, termenul „cenușăreasă” a sistemului, a fost des întâlnit în discuțiile purtate de cadrele didactice. Pe românește, tensiunea din educație a atins zilele acestea cote extrem de ridicate.

Nu-s și pentru profesori…

Ministrul de Finanțe, în încercarea de a justifica discriminările existente între bugetari în privința acordării anticipate a salariilor, a aruncat pisica în ograda reprezentanților ministerelor. Practic, acesta a justificat discriminarea prin faptul că nu toți reprezentanții acestor instituții au cerut acordarea salariilor înainte de data scandentă. Cu alte cuvinte, ministrul Educației nu a cerut acordarea mai devreme a salariilor pentru colegii săi.

Comunicat

Pentru a mai calma spiritele, MEN, într-un comunicat de presă, a făcut publică data la care angajații din educație își vor primi, teoretic, salariile în luna aprilie. Vor fi situații în care se va recurge la planul B, citește aici.

Pentru Ministerul Educației Naționale, la fel ca pentru toate unitățile aflate în subordine/coordonare, finanțate de la bugetul de stat, prin bugetul MEN, data de primire a salariilor este 14 din luna curentă, pentru munca prestată în luna anterioară.

Data de 14 nu este aleasă întâmplător ca zi de salariu, ci pentru că sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins între zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregăti documentele primare și cele de plată. Volumul mare de muncă este dat de dimensiunea sistemului, numărul mare de unități de învățământ și de salariați.

Luna aprilie este cu atât mai importantă, cu cât salariații din învățământ beneficiază de o majorare salarială aplicată de la 1 martie 2018. Întocmirea documentelor contabile nu poate începe mai devreme de închiderea ultimei zile lucrătoare din luna pentru care se realizează plata.

Având în vedere că data de 14 aprilie este anul acesta într-o zi de sâmbătă, salariile vor fi plătite vineri, 13 aprilie.

Accesează comunicatul, aici

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -