TUPEU! Bugetarii intră în șomaj tehnic dar pensiile speciale rămân în picioare

Trebuie citite

Doar cu gândul la tăieri

Pe Facebook, ministra Muncii cere reducerea salariilor bugetarilor ca măsură de solidaritate între români. În tot acest timp, nimeni nu se atinge de pensiile speciale sau de mega-salariile și sporurile boșilor politici care căpușează instituțiile publice. Bineînțeles, nimeni nu verifică achizițiile publice și contractele cu statul ori averile încropite peste noapte prin devalizarea țării. În plus, chiar dacă avem un referendum valid, nici vorbă de un Parlament cu 300 de membri. Se pare că, mai nou, doar poporul trebuie să sufere când e câte o criză?

Este clar

Dacă vor continua pe acest drum, PNL-ul va fi aruncat la coșul de gunoi al istoriei iar riscul unor confruntări sociale va crește puternic.

Violeta Alexandru

Trecem printr-o perioadă în care multe lucruri s-au schimbat. Într-o bună parte a sistemului public s-a redus activitatea. De la mediul privat, din datele pe care le văd zilnic despre contractele suspendate sau încetate, am cel mai clar semnal. Se vede tendința de a se rămâne acasă. Este și o perioadă în care autoritățile competente insistă, spre binele nostru, să se ia în continuare toate măsurile de prevenție.

În fața acestei realități, am pregătit un proiect de act normativ pentru a legifera o stare de fapt din sistemul public. Acum este momentul organizării unui sistem de lucru în instituții, autorități, companii publice, regii cu capital de stat care să le asigure funcționalitatea pe durata stării de urgență dar care să țină cont și de dorința evidentă a multor angajați de a rămâne la domiciliu și, binențeles, de necesitatea asigurării unui raport just între muncă și plată. “Șomaj tehnic” în instituțiile publice, o decizie care asigură posibilitatea tuturor angajaților de a rămâne acasă în această perioadă, prin rotație, într-un număr egal de zile dintr-o lună, cu 75% din salariul de bază.

Este o propunere asumată. După consultări, inclusiv cu autorități locale și după evaluări. Da, după toate acestea și după ce am citit toate mesajele primite, este o propunere asumată.

Pentru corectitudine.

Facebook: Violeta Alexandru

Bani de șifonat

Dacă pentru bugetari nu mai sunt bani, avem și excepții. Din câte se pare, la acest moment, statul are 384 de milioane de lei pentru montarea de corpuri de iluminat cu LED prin comunele patriei. Asta era urgența!? Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a anunțat că în acest an va lansa un program destinat autorităților locale pentru montarea de corpuri de iluminat cu LED. Deci, ne pasă de emisiile de carbon… Este bine, ne-am liniștit.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -