Teme pentru acasă – Ministerul Educației a făcut publice primele concluzii

Trebuie citite

Un succes…

După cum știți, Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a organizat în perioada 7 – 20 noiembrie 2017 o consultare națională privind regimul temelor pentru acasă. Interesul părinților, elevilor și cadrelor didactice față de consultarea publică inițiată de minister a fost uriaș. Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții instituției conform unui comunicat de presă postat pe site-ul propriu. În total, s-au primit peste 82.400 de răspunsuri la chestionarul online, completate de: 32.921 de părinți, 37.032 de elevi și 12.487 de cadre didactice.

În funcție de mediul de rezidență, 77,33% din totalul de respondenți provin din mediul urban, iar 22,67% din mediul rural. Pe categorii de respondenți, situația este următoarea: cadre didactice (63,72% – urban, 36,28% – rural), elevi (80,29% – urban, 19,71% – rural) și părinți (88% – urban, 12% – rural). Distribuția pe județe a ratei de participare plasează Capitala pe prima poziție la toate categoriile de public: 26,61% – părinți, 12,97% – elevi și 9,86% – cadre didactice.

Studiu

Răspunsurile trimise de  participanți urmează a fi analizate și incluse într-un raport de diagnoză redactat de Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei.

Studiul va permite determinarea stării de fapt în privința temelor pentru acasă și va oferi propuneri specifice de intervenție.

Important

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu subiectul, vă invităm să citiți acest material.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -