Primesc profesorii salariile înainte de Paşti? FSE „Spiru Haret” face lumină

Trebuie citite

Nu pe 14

Într-un material realizat de laclasă.ro, disponibil aici, pentru care am fost puternic criticaţi de unele cadre didactice visătoare , am precizat faptul că, data de 14 cu siguranță nu va fi ziua în care cadrele didactice îşi vor primi salariile.

Minciună

Guvernul a minţit, prin omisiune sau nu, opinia publică, spunând clar că bugetarii îşi vor primi salariile înainte de Paşti. Din ecuaţie au fost scoşi pensionarii. Din păcate, după cum vei putea vedea mai jos, cadrele didactice, alături de alte categorii bugetare, au fost excluse din ecuaţiile problemei. Aşa se face că profesorii, conform unor documente publicate în monitorul oficial, nu se află printre cei care își vor primi salariile înainte de Paşti.

Ordin salarii aprilie, laclasă.ro - Click pentru a mări imaginea
laclasă.ro – ordin salarii aprilie
Salarii aprilie 01, laclasă.ro - Click pentru a mări imaginea
laclasă.ro – salarii-aprilie
Slarii aprilie 02, laclasă.ro - Click pentru a mări imaginea
laclasă.ro – salarii-aprilie-2

Comunicatul FSE „Spiru Haret”

FSE „Spiru Haret”, într-un comunicat de presă disponibil aici, ori sub aceste rânduri, ne spune clar că salariile nu vor fi acordate după cum a susţinut guvernul. Federaţia cere lămuriri de la Guvern, cu toate acestea, este impsobil ca aceste salarii, dat fiind faptul că deja este mijlocul săptămânii şi ziua de vineri are un statut special – citeşte aici, să mai poată fi acordate înainte de Paşti.

Angajații din învățământ nu își vor primi salariile înainte de Paște

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită Guvernului să precizeze clar categoriile de bugetari care vor primi salariile înainte de Sărbătorile Pascale, deoarece angajații din învățământ nu vor beneficia de această facilitate. „S-a indus ideea în spațiul public că toți bugetarii își vor primi salariile în această săptămână, lucru total neadevărat. Salariații din învățământ își vor primi banii în cont după sărbători. În plus, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită Ministerului Educației Naționale să ia toate măsurile necesare pentru corectarea programului de salarizare EDUSAL, astfel încât toți angajații din învățământ să-și primească salariile săptămâna viitoare. Înțelegem că, în momentul în care se fac mai multe schimbări de ordin financiar-contabil, pot apărea probleme, însă acestea trebuie remediate în regim de urgență pentru ca salariații să nu fie afectați în niciun fel“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.
De asemenea, ca urmare a problemelor apărute în ultima perioadă, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” solicită implicarea doamnei Prim-Ministru, Viorica Dăncilă, pentru soluționarea acestora. Cerem acest lucru deoarece situațiile apărute nu țin exclusiv de Ministerul Educației Naționale și trebuie rezolvate la nivelul Guvernului.

Departamentul Comunicare şi Imagine
Dragoş Constantin Neacşu

4 Aprilie 2018

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -