MEN sparge concediul cadrelor didactice și în acest an școlar

Trebuie citite

Conform MEN, cadrele didactice care lasă corigenți se vor vedea puse în situația de a veni la mijlocul verii pentru examenele de corigență. Nu știm cât de afectați vor fi elevii de canicula de afară și din clasă, cert este că ordinul MEN, despre care o să citiți mai jos, va sparge în două concediul multor profesori. Situația poate fi destul de serioasă în acele cazuri în care cadrele didactice și-au făcut rezervări în avans.

Un nou ordin, problema persistă

Situația din anul școlar 2019-2020 va fi identică cu aceea de anul trecut. Conform Notei nr. 37493 din 12.09.2019 cu privire la perioadele de desfășurare a examenelor de corigență în anul școlar 2019-2020, acestea vor avea loc în perioada 1-17 iulie. Așadar, cele 17 zile coincid cu perioada de concedii.

Pentru anul școlar 2019-2020, perioada de desfășurare a examenelor de corigență, stabilite în baza art, 130 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MENCS nr. 5079/2016, cu modificările și completările ulterioare, este 1-17 iulie pentru toate clasele din învățământul primar, gimnazial, liceal și profesional și pentru clasele de stagii de pregătire practică, școală postliceală și de maiștri.

Clasa a VIII-a?

Ordinul MEN este clar pentru elevii din clasa a VIII-a.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susținut și promovat examenul de corigență, se pot înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a doua etapă de admitere în învățământul liceal, conform calendarului aprobat prin Ordinul MEN nr. 4948/27.08.2019, respectiv în etapa a doua de admitere în învățământul profesional și învățământul profesional dual, conform calendarului aprobat prin Ordinul MEN nr. 5087/30.08.2019.

Despre repetenți

Elevii corigenți care nu s-au prezentat la sesiunea de corigențe din perioada 1-17 iulie sau nu au promovat examenul de corigența, vor fi declarați repetenți.

Au uitat ceva?

Responsabilii din MEN au uitat iarăși că elevii de la învățământul tehnologic și profesional termină mai târziu. Practic anul școlar al acestora are 37 de săptămâni. Oare cum vor rezolva problema?

Tu?

De ce s-au grăbit cei de la MEN?
Vei mai lăsa corigenți?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -