Intrarea în învățământ va fi restricționată

Trebuie citite

Învățământ

Cei care vor să devină cadre didactice se văd puși în fața unei situații care le restricționează accesul la examenul național de titularizare. Nu putem să ne pronunțăm asupra beneficiilor acestei mișcări de ultim moment, este prea devreme. Să fie aceste restricții semnul unor măsuri care au drept obiectiv îmbunătățirea calității învățământului?

Nou intrații

Cei care vor dori să se înscrie la examenul de titularizare nu vor mai putea face asta fără a face dovada absolvirii cursurilor de psihopedagogie până la data verificării dosarului. Ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect al metodologiei de mobilitate pentru personalul didactic care urmează să se aplice în anul școlar 2020-2021.

Art 3, alin 2 – La inscrierea la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, denumit în continuare concurs național, absolvenții cu diploma ai învățământului postliceal și universitar au obligația să facă dovada finalizării pregătirii psihopedagogice.

Forma veche

Până în prezent, examenul de titularizare putea fi susținut fără modulul psihopedagogic finalizat. Se menținea obligația de a-l finaliza în termen de cel mult un an de la angajare în sistem.

Absolvenţii cu diplomă ai învăţământului superior de lungă şi scurtă durată au obligația să finalizeze pregătirea psihopedagogică în termen de cel mult un an de la angajarea în învăţământ”

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -