Intrarea în învățământ va fi restricționată

Date:

Învățământ

Cei care vor să devină cadre didactice se văd puși în fața unei situații care le restricționează accesul la examenul național de titularizare. Nu putem să ne pronunțăm asupra beneficiilor acestei mișcări de ultim moment, este prea devreme. Să fie aceste restricții semnul unor măsuri care au drept obiectiv îmbunătățirea calității învățământului?

Nou intrații

Cei care vor dori să se înscrie la examenul de titularizare nu vor mai putea face asta fără a face dovada absolvirii cursurilor de psihopedagogie până la data verificării dosarului. Ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect al metodologiei de mobilitate pentru personalul didactic care urmează să se aplice în anul școlar 2020-2021.

Art 3, alin 2 – La inscrierea la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, denumit în continuare concurs național, absolvenții cu diploma ai învățământului postliceal și universitar au obligația să facă dovada finalizării pregătirii psihopedagogice.

Forma veche

Până în prezent, examenul de titularizare putea fi susținut fără modulul psihopedagogic finalizat. Se menținea obligația de a-l finaliza în termen de cel mult un an de la angajare în sistem.

Absolvenţii cu diplomă ai învăţământului superior de lungă şi scurtă durată au obligația să finalizeze pregătirea psihopedagogică în termen de cel mult un an de la angajarea în învăţământ”

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
141 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap