joi, aprilie 2, 2020

Intrarea în învățământ va fi restricționată

Util

Ce poți face dacă te trezești cu ministrul Educației în clasă?

D-ale educației Recentele vizite neanunțate ale ministrului Educației, doamna Monica Anisie, precum și atitudinea...

Acestea sunt prioritățile tale la începutul semestrului 2

Priorități Vă propunem un articol destinat cadrelor didactice intrate recent în învățământ. Desigur, și...

Informații importante referitoare la mărirea salarială din ianuarie 2020. Le cunoști?

Mergem pe premiza că deții aceste informații (detalii). Practic, de la 1 ianuarie 2020, angajații din sistemul educațional vor primi mai mulți bani

Învățământ

Cei care vor să devină cadre didactice se văd puși în fața unei situații care le restricționează accesul la examenul național de titularizare. Nu putem să ne pronunțăm asupra beneficiilor acestei mișcări de ultim moment, este prea devreme. Să fie aceste restricții semnul unor măsuri care au drept obiectiv îmbunătățirea calității învățământului?

Nou intrații

Cei care vor dori să se înscrie la examenul de titularizare nu vor mai putea face asta fără a face dovada absolvirii cursurilor de psihopedagogie până la data verificării dosarului. Ministerul Educației a pus în dezbatere un proiect al metodologiei de mobilitate pentru personalul didactic care urmează să se aplice în anul școlar 2020-2021.

Art 3, alin 2 – La inscrierea la concursul national de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învățământul preuniversitar, denumit în continuare concurs național, absolvenții cu diploma ai învățământului postliceal și universitar au obligația să facă dovada finalizării pregătirii psihopedagogice.

Forma veche

Până în prezent, examenul de titularizare putea fi susținut fără modulul psihopedagogic finalizat. Se menținea obligația de a-l finaliza în termen de cel mult un an de la angajare în sistem.

Absolvenţii cu diplomă ai învăţământului superior de lungă şi scurtă durată au obligația să finalizeze pregătirea psihopedagogică în termen de cel mult un an de la angajarea în învăţământ”

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Ultimele Știri

Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor...

Cum și când se va recupera materia restantă? Se va prelungi anul școlar?

Materia restantă Viorica Dăncilă, într-o postare pe Facebook, cere actualului ministru al Educației o serie de lămuriri privind situația...

Monica Anisie face precizări importante referitoare la predarea online. Vezi ce nu trebuie să faci

Predarea online De ceva vreme, predarea online este un subiect important pentru cadrele didactice. Confuzia, trebuie să recunoaștem asta,...

Această scrisoare trimisă de ministrul Educației tuturor cadrelor didactice trebuie citită

Redăm integral scrisoarea adresată cadrelor didactice: Stimați colegi, Traversăm cu toții o perioadă plină de provocări...

Se solicită ca MEC să adopte un set de măsuri referitoare la Evaluarea Națională și Bacalaureat

Într-un comunicat de presă, USR solicită MEC adoptarea unui set de măsuri privitoare la desfășurarea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Printre măsurile propuse se află și amânarea pentru luna August a defășurării acestor două examene naționale.

More Articles Like This

140 Shares
Copy link
Powered by Social Snap