Încă un cadru didactic agresat de elevi

Trebuie citite

Încă odată, violența își impune punctul de vedere

O întâmplare nefericită, confirmată de Inspectoratul Școlar Botoșani și relatată de botosaneanul.ro, a avut loc miercuri, 28 martie 2018 la Liceul Tehnologic Todireni, Județul Botoșani. Un profesor a căzut victimă violenței, încurajate indirect de către cei ce ar trebui să o combată pe toate căile. Profesorul de Geografie ar fi fost agresat verbal și fizic, conform publicației menționate, în timpul orei, de către doi elevi, unul de clasa a VIII-a și altul de clasa a VI-a.

Expuși riscurilor

Deși pentru mulți care privesc din exterior, munca la catedră pare una ușoară și lipsită de riscuri, cazuri din ce în ce mai dese dovedesc că lucrurile nu stau deloc așa. Riscurile la care se expun cadrele didactice încercând să educe tinerele generații nu ar trebui deloc trecute cu vederea. De prea multe ori, intenția nobilă de a educa, de a deschide noi orizonturi, se lovește, la propriu, de zidul ignoranței, al refuzului de a ieși din mediocritate și se lasă adesea cu ochi vineți, chiar cu zile de spitalizare. Toate acestea sunt parte din rezultatele ultimelor decenii de “reforme”, concepute și aplicate mai mult cu scopul de a transforma ignoranța, mârlănia și multe alte vicii ale societății în adevărate acte de eroism. Școlile tind să devină locuri în care bătăușii fac legea, iar atât cei ce vor să învețe cât și cei ce vor să facă educație le devin victime. La asta se ajunge atunci când societatea deviază de la cursul normal, iar legile, chiar dacă există, nu mai are cine să le aplice.

Ghiciți pe cine acuză mai mult ISJ-ul

Este evident, nu-i așa? Declarația purtătotului de cuvânt al ISJ Botoșani transmite în spațiul public o atitudine greu de tolerat pentru o societate civilizată, în secolul XXI. Cuvintele acestuia lasă să se înțeleagă că principalul vinovat este… cel ce s-a ales cu ochii vineți, adică profesorul, pe motiv că nu poate stăpâni clasele. E vina lui că nu a lucrat câțiva ani la Jandarmerie înainte de a se angaja în învățământ, nu-i așa?

Am înțeles că acel profesor a mai avut probleme cu elevii. Este un profesor care nu prea poate stăpâni clasele. Nu știu de ce, e mai tânăr. Sigur că va da și el o declarație, se vor face vizionări și pe camerele video instalate în interiorul școlii”

Se vor lua măsuri?

Cât despre cei ce trimit la școală asemenea specimene de “elevi”, adică părinții, foarte expeditiv au fost aduși în discuție tot de către același purtător de cuvânt. Ce măsuri se iau în legătură cu acești crescători de… pumni, în afara simplelor discuții din Consiliul Profesoral? Iar în privința odraslelor, nu cumva vor rămâne cu traume în urma anchetei? Oare cât vor suferi în urma scăderii notei la purtare?

În loc de concluzie

De unde această dorință autodistructivă a unor profesori/inspectori de a se sabota unii pe alții? Oare când va veni și momentul în care cei în măsură vor reacționa corespunzător în asemenea situații în loc să acuze tot victima?  Până atunci, vor rămâne la catedră doar cei capabili, prin orice mijloace, să se impună în fața unora ce nu știu decât de frica pumnului?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -