Înainte de Paști, profesorii vor primi bani

Trebuie citite

Alegerile îi mobilizează pe guvernanți

Înainte de Paști, cadrele didactice din România vor primi bani. Este vorba despre hotărârile judecătorești a căror plată a tot fost amânată. Este de prisos să mai amintim, referindu-ne la amânările succesive de până acum, că, până în prezent, nu a venit nimeni cu vreo scuză sau explicație. Ei bine, alegerile care se apropie par ai fi înduplecat pe guvernanți, care au decis să aplice astfel hotărârile judecătorești prin care profesorii și-au câștigat în instanță această reparație salarială.

Anunțul MEN

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul MEN, cadrele didacatice au primit câteva informații încurajatoare.

Ministerul Educației Naționale a alocat și virat fondurile necesare efectuării plăților restante prevăzute de hotărârile judecătorești, precum și a celor scadente în 2019, astfel încât până la sărbătorile de Paști cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar să beneficieze de sumele ce li se cuvin.

Bugetul alocat inițial plății hotărârilor judecătorești restante, precum și celor scadente în 2019, în valoare de 496 milioane lei, a fost virat de Ministerul Educației Naționale la începutul lunii aprilie. Bugetul a fost suplimentat, în cursul acestei săptămâni, cu 214 milioane lei, urmând ca plata integrală a acestor restanțe să fie realizată în luna aprilie.

Totodată, au fost transferate și universităților de stat fondurile pentru efectuarea plăților restante către beneficiari, până la data de 25 aprilie. Cuantumul acestor sume este de 88 milioane lei pentru punerea în executare a sentințelor judecătorești reprezentând diferențe salariale, 5 milioane lei pentru achitarea dobânzilor legale generate de sentințele judecătorești și 272 milioane lei pentru punerea în aplicare a Legii nr. 85/2016 privind plata diferențelor salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

Andronescu

Într-un interviu acordat postului Antena 3, Ecaterina Andronescu aduce noi precizări.

Mă bucur că pot face acest anunț. Este vorba despre Legea 221 care majora salariile profesorilor cu 50% și care a fost adoptată de Parlament în 2008. Termenele ei au tot fost prorogate și pe această perioadă judecata dreaptă a justiției a dat câștig de cauză cadrelor didactice. (…) Banii sunt la inspectorate și până la Sărbători vor fi trimiși”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -