Cresc sau nu salariile profesorilor de la 1 decembrie? S-a luat decizia finală

Date:

S-a luat decizia

Pe mai multe canale au plecat vești deloc pozitive referitoare la acordarea unor sporuri, despre care am scris aici. Cadrele didactice ar fi trebuit ca de la 1 decembrie să primească un spor de 10 la sută, iar de la 1 ianuarie un alt spor de 375 de lei. Primul ar fi trebuit să intre în plată începând cu 1 ianuarie 2019, în timp ce al doilea se simțea în buzunar începând cu 1 februarie 2019. Efortul financiar ar fi fost destul de ridicat, să nu uităm că în ssitemul educațional lucrează în jur de 300 de mii de persoane.

Gaz pe foc

Bursa zvonurilor a fost alimentată și de recentele pierderi pe care Ministerul educației le-a înregistrat în urma rectificării bugetare. Așadar, jocurile păreau făcute în defavoarea acordării acestor sporuri.

S-a făcut lumină

Tot pe contul Facebook, fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop a dat asigurări că sporul de solicitare neuropsihică se va acorda de la 1 decembrie acest an.

Majorări salariale pentru profesori, de la 1 decembrie 2018 ☑

Profesorii urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10% la salariu

Sporul de suprasolicitare de 10%, se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primii banii în luna ianuarie 2019.

Textul legii nr. 153, anexa I, art. 16: „Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.”

Sporul de hrană?

Din păcate, în privința alocației de hrană, fostul ministru nu a zis nimic. Aceasta se acordă pentru tot sistemul bugetar, nu doar pentru cadrele didactice. Aici afli detalii suplimentare.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
129 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap