Un nou spor de 10% va fi acordat cadrelor didactice

Date:

Spor de 10%

Nu știu câți dintre cititorii site-ului laclasă.ro au remarcat ultimele declarații ale actualului ministru al Educației. La Miercurea Ciuc, unde a participat la deschiderea anului şcolar, acesta a venit cu o declarație care i-a luat pe toți prin surprindere. Conform demnitarului, începând cu luna decembrie a anului curent, un spor de 10% va intra în vigoare în sistemul educațional, pe lângă salariul aferent.

Pentru profesori sunt schimbări financiare semnificative faţă de 11 septembrie anul trecut când începea anteriorul an şcolar, salariile au crescut în medie cu 25% şi vor urma şi alte creşteri salariale pentru că la 1 decembrie va apărea şi un spor de suprasolicitare, pentru cadrele didactice de predare, de 10%

Plouă…

Sporul de suprasolicitare, din câte se pare, nu este singura noutate în materie de venituri. Regulamentul de acordare a sporurilor pentru condiţii vătămătoare va intra în vigoare începând cu 2019. Tot pe parcursul anului viitor va fi acordată şi un sfert din diferenţa dintre salariile prezente şi cele aferente anului 2022.

Tăcere maximă

De pe 10 septembrie până în prezent, nici ministrul, nici alți reprezentanți ai sistemului, nu au mai venit cu detalii suplimentare. Nici din direcția sindicatelor nu au apărut informații în plus, fapt care ne determină să credem că ministrul a rostit vorbe fără acoperire. 

Să fim serioși

Să fim serioși, dacă în planul Ministerului Educației ar exista și această introducere a sporului pentru condiții vătămâtoare, am fi asistat la multe apariții în media din parte unor persoane dornice să își asume meritele. Ei bine, tăcerea care a urmat ne arată că declarațiile ministrului au fost, din păcate, doar vorbe.  Este o modă pe la noi de a face astfel de gesturi ce nu au parte de un suport ulterior. Ce-i drept, acestea au sunat bine, ministrul le-a transmis profesorilor ceea ce aceștia doreau să audă. Din păcate.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
153 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap