Cadru didactic condamnat la 8 luni de închisoare și la plata a 12.180 de lei și 425 de euro drept daune

Date:

8 luni

Judecătoria Brașov a condamnat (vezi decizia) un cadru didactic la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru vocabularul folosit la ore. În plus, învățătoarea trebuie să mai achite și daune în valoare de 12.180 de lei și 425 de euro.

(…) stabileste pentru inculpata D. E., pedeapsa de 5 (cinci) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate B.B.A. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 5 (cinci) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate S.S.C. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2 (doua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate B.S.O. (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa de 2(doua) luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de „purtare abuziva” in dauna persoanei vatamate I.C.M. Constata comise faptele (…) stabileste pentru inculpata Dobrescu Eugenia pedeapsa principala rezultanta de 8 (opt) luni inchisoare. (…) amana aplicarea pedepsei principale rezultante de 8 (opt) luni inchisoare pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 al. 1 Cod Penal, termen care curge de la data ramanerii definitive a hotararii

De ce a fost pedepsită?

Conform unor înregistrări realizate de părinți, învățătoarea a folosit un vocabular nepermis la orele sale.

Ia si scrie, ca te strang de gat! Ia si scrie, ca te mananc! Nu face asa ca te duc in gradina zoologica, acolo te duc! Ia si scrie! Pana nu scrii tot pe caiet, nu scrii nimic la tabla! Te mananc! Te mananc, nu alta. Ia si scrie sim-plu! Nu ti-e rusine, tampitule ce esti!” (…) Ia vino, ma, incoa’, la mine! Umflatule! Vezi ca te-ai si ingrasat, tragi un fund dupa tine! (…) Uita-te, dracului, aici! Unde dracului te uiti? (…) Taci, mai, din gura! Nu mai sari, mai, cu gura! Pe tine sa nu te aud, mai, cum sari tu cu gura aia, mai nesimtitule! Pentru mine esti gunoi in clasa asta! (…) De ce pleci, ma, la 11? Taci, maaa! Maaa! Bai, esti numai cu glasul! Vezi ca iti trag una de nu te vezi!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
177 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap