3 precizări importante pentru perioada imediat următoare

Trebuie citite

Informații importante

Precizările despre care o să citiți în articolul de față sunt extrem de importante. Vă sugerăm să distribuiți acest material pe rețelele de socializare în speranța că vor ajunge să fie cunoscute de cât mai multe persoane.

Atenție la structură

După cum cunoașteți deja, spre deoasebire de perioada anterioară, anul școlar 2019-2020 are o structură puternic modificată despre care puteți citi detalii aici. Acest fapt ne determină să vă atragem atenția asupra aspectelor de mai jos.

O scurtă vacanță

Cât de curând, urmează o scurtă vacanță de care se vor bucura doar anumiți elevi. Astfel, în perioada 26 octombrie-3 noiembrie 2019, elevii claselor din învăţământul primar şi copiii din grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.

Să știi mai multe, să fii mai bun

Pentru unitățile de învățământ care au ales să își plaseze săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun” în perioada imediat următoare, trebuie să țineți cont de următoarele aspecte:

  • Programul naţional „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 29 mai 2020
  • perioada de desfășurare va fi de 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ.

Tezele

În privința tezelor, trebuie să respectați următoarele prevederi:

  • Lucrările scrise semestriale (tezele) se susţin, după parcurgerea programei şcolare, cu cel puţin 3 săptămâni înainte de finalizarea semestrului.
  • Intervalul aferent programului „Să știi mai multe, să fii mai bun” nu trebuie să coincidă cu perioada în care se susţin lucrările scrise semestriale (tezele).
  • Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal se pot organiza activităţi de instruire practică în săptămâna dedicată programului „Şcoala altfel”.
  • Elevii din clasele V-VII susțin teze la Limba și literatura română și la Matematică, în timp ce elevii de clasa a VIII-a pot alege între disciplinele Istorie sau Geografie. La liceu, elevii dau teze în funcție de specializarea și filiera pe care le urmează.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -