Portofoliul profesorului în 2020: vezi lista documentelor

Trebuie citite

Portofoliul profesorului

Portofoliul profesorului în anul 2020 conține cu mult mai puține documente comparativ cu cel din perioadele anterioare. În numele debirocratizării, MEC a făcut reduceri substanțiale.

Anisie

Într-o postare mai veche, referindu-se la portofoliul cadrului didactic, Monica Anisie prezenta drept obligatorii următoarele documente:

  • planificările calendaristice anuale ale materiei;
  • un proiect al unităţilor de învăţare;
  • instrumente de evaluare.

Excepții

Portofoliul profesional reglementat de Metodologia – cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, aprobată prin OMEN nr. 5211/2018, reprezintă excepția de la regulă;

Portofoliul profesorului conține, în format digital sau/și letric, doar planificările calendaristice anuale ale materiei, un proiect al unităţilor de învăţare și instrumente de evaluare. Este exceptat de la această precizare portofoliul profesional reglementat de Metodologia – cadru de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ, aprobată prin OMEN nr. 5211/2018;

Format

Formatul în care profesorii își pot prezenta portofoliul este cel digital sau letric. Practic, nu mai ești nevoit să printezi pe hârtie toată documentația.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -