Modelele de subiecte pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2018

Trebuie citite

În sprijinul elevilor

Ministerul Educației Naționale a publicat modele de subiecte elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Acestea vin în ajutorul absolvenților clasei a VIII-a și a XII-a care vor susține la vară Evaluarea Națională și Bacalaureatul. În vederea unei cât mai temeinice pregătiri ale acestor examene vă invităm să consultați aceste modele de subiecte.

Conform MEN

Pentru Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a, modelele de subiecte au fost construite în funcție de următoarele cerinţe: claritate, precizie şi concordanţă strictă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate și posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Modelele orientative de subiecte/biletele de examen/pachetele de fișiere pentru examenul național de Bacalaureat au fost concepute în acord cu programele în vigoare ale examenului, astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea de analiză, sinteză, generalizare şi abstractizare. De asemenea, acestea vizează cuprinderea echilibrată a materiei studiate, solicitând deopotrivă demonstrarea eficientă a competenţelor și încadrarea în timpul de lucru prevăzut de metodologie.

Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a

 

 Limba şi literatura română

 Limba şi literatura maternă

 Matematică

Examenul național de Bacalaureat

 

 Limba şi literatura română

Limba şi literatura maternă

 Matematică

 Istorie

Anatomie – Biologie

Chimie

 Fizică

 Geografie

 Informatică

 Socio-umane

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -