Evaluarea Naţională 2019, clasa a VIII-a: acesta este calendarul

Date:

MEN

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2018-2019. Conform documentului, prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale VIII, ne referim aici la limba şi literatura română, va avea loc în data de 18 iunie 2019. Probă scrisă la matematică se va desfășura în data de 20 iunie, iar ultima (limba şi literatura maternă – pentru elevii care au studiat această disciplină) este programată în data de 21 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iunie, procedură urmată de înregistrarea contestațiilor în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia sâmbătă, 29 iunie, cu afișarea rezultatelor finale. Ulterior, în perioada 3 – 7 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a și părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, vor completa opţiunile din fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Vor parcurge aceeași procedură și absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să fie admiși în licee din alt judeţ. Verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator sunt prevăzute în intervalul 4 – 8 iulie

Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a este programată vineri, 12 iulie 2019. În ceea ce privește media de admitere, ei bine, aceasta se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
86 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap