Bacalaureat 2019: acesta este calendarul

Date:

MEN

Ministerul Educaţiei Naţionale a aprobat calendarul de desfăşurare a examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2018-2019. În original, calendarul poate fi accesat aici.

Față de anul trecut

Spre deosebire de calendarul din anul trecut, prima sesiune a examenului național de Bacalaureat începe pe 3 iunie cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Cea de-a doua sesiune debutează pe 22 august 2018. Pentru mai multe detalii, vă invităm să citiți informațiile de mai jos.

Prima sesiune

Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2019 începe luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 4 iunie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5 – 6 iunie).
În zilele de 7, 10 și 11 iunie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 12-13 iunie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C). Candidaţii de altă confesiune decât cea ortodoxă, care sărbătoresc Rusaliile în data de 10 iunie, pot fi programaţi pentru susţinerea probei D în zilele de 7 şi 11 iunie.
Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 1 iulie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb)- este programată marți, 2 iulie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă – cea la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 4 iulie.
Afișarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie (până la ora 12:00) și e urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 9 și 12 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie.
Înscrierile pentru susținerea examenului în prima sesiune se fac în săptămâna 27 – 31 mai 2019. Cursurile pentru clasele a XII-a și a XIII-a se încheie vineri, 31 mai.

A doua sesiune

Structură:
15 – 19 iulie: înscrierea candidaților
26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe 21 august: limba si literatura română – proba Ea)
– proba scrisă 22 august: limba si literatura maternă – proba Eb) – proba scrisă 23 august: proba obligatorie a profilului – proba Ec)
– proba scrisă 26 august: proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed)
– proba scrisă 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română
– proba A 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale
– proba D 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională
– proba C 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00) 3
– 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

Nu uita

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
31 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap