„Una dintre cele mai jignitoare afirmații făcute de către un Premier în funcție la adresa cadrelor didactice” – USLIP Iași

Trebuie citite

USLIP Iași

USLIP Iași reacționează la declarațiile făcute de premierul României la adresa cadrelor didactice – vezi detalii.

USLIP IAȘI solicită domnului Ludovic Orban să își prezinte scuzele

Asistăm stupefiați la una dintre cele mai jignitoare afirmații făcute de către un Premier în funcție la adresa cadrelor didactice. Domnia sa a explicat astăzi de ce nu vor fi majorate salariile din învățământ, printr-o analogie profund ofensatoare la adresa unei întregi categorii profesionale, cităm: ,,E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”.

Dorim să îi amintim domnului Ludovic Orban că majorarea din septembrie este oricum una simbolică de aproximativ 250 lei net. Ea ar trebui acordată conform legii 153/2017 cu modificarile ulterioare.

Facem precizarea că în învățământ sunt aproape cele mai mici salarii din zona bugetară, ele situându-se intre 2200 lei pentru un debutant și undeva la aproximativ la 4000 lei pentru un profesor cu peste 25 de ani vechime și grad didactic I. Deși comparațiile sunt redundante, trebuie spus că în sistemul medical un infirmier are peste 3000 lei, șoferii de la primarii de asemenea, iar angajații de la salubritate depășesc și ei 2500 lei net.

Înțelegem contextul economic dificil, dar nu ne explicăm cum pentru alte categorii din zona bugetară s-au operat majorări chiar în aceste zile de 25%.

Să consideri însă că aplicarea unei legi ce vizează o majorare pentru salariații din învățământ este ca și cum „ai cheltui banii la cârciumă ” arată viziunea actualului Guvern în ceea ce privește modul de apreciere al unei categorii, de la care se cere tot, dar căreia nu i se oferă mai nimic.

Prin urmare considerăm că Prim Ministrul României trebuie să asigure atât respectarea legilor în vigoare, dar și să aibă în vedere prezentarea scuzelor pentru afirmațiile iresponsabile și ofensatoare făcute la adresa corpului profesoral din România.

Biroul Executiv al USLIP IAȘI
14.08.2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

USLIP IAȘI solicită domnului Ludovic Orban să își prezinte scuzeleAsistăm stupefiați la una dintre cele mai…

Geplaatst door USLIP IASI News op Vrijdag 14 augustus 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -