Profesorii concediați vor lucra ca personal de servire sau pentru a pregăti mȃncarea?

Trebuie citite

Cei concediați

Aproximativ 25.000 de angajați din Educație ar urma să fie concediați ca urmarea a votării de către Parlament a inițiativei legislative depusă de foștii miniștri Liviu Marian Pop și Ecaterina Andronescu. Într-o declarație complet depășită, fostul ministru al Educației susține că vor apărea 60.000 de locuri de muncă în sistemul educațional.

Liderul USLIP Iași. Într-o postare pe Facebook, spune lucrurilor pe nume

De la un ,,LIDER IZOLAT”

Către,
Senatorul LIVIU MARIAN POP, fost Președinte al Sindicatului Liber din Învățămȃnt Maramureș, Fost Secretar General al FSLI, profesor în învățămȃntul preuniversitar

Domnule Senator,
În urma postării dumneavoastră pe pagina de facebook, am considerat necesar să ofer un răspuns, deși recunosc, fără nicio plăcere.
Pȃnă la cele 60.000 de locuri de muncă pe care vă lăudați că le veți crea în următorii 10 ani, vă anunț că m-am înșelat în ceea ce privește estimarea numărului de norme care vor dispărea din învățămȃntul preuniversitar. Evaluarea făcută de către fostul dumneavoastră coleg de birou, Simion Hancescu, este de 40.000 norme.


În care țară civilizată ,,oamenii politici” pretinși social-democrați, așa cum vă autointitulați, și-ar permite să pună în pericol aproximativ 40.000 locuri de muncă? Faceți referire, exact ca la Radio Erevan, la faptul că vor apărea 60.000 de locuri de muncă în următorii 10 ani. Cȃte locuri de muncă au apărut în ultimii ani în învățămȃnt sau mai exact în timpul exercitării de către dumneavoastră a mandatului de Ministru al Educației?


Înțeleg că încercați să compensați aceste pierderi cu presupuse inițiative legislative care se află pe rolul Senatului. Generalizarea programului ,,Școală după școală” care implică și servirea unei mese sau mai multor ,,mese calde” pentru elevii din învățămȃntul preșcolar și primar , de ce nu ați făcut-o în timpul guvernării și în timpul mandatului de Ministru al Educației? Vă referiți la ,,intrarea în legalitate” în ceea ce privește numărul de elevi de la clasă și vă adresăm aceeași întrebare: ,,De ce ați acceptat ca Legea să fie încălcată în timpul ministeriatului dumneavoastră?”


,,Agitatorii de serviciu” au cerut inclusiv în anul cȃnd ați fost Ministru al Educației respectarea LEN și acordarea pentru învățămȃnt a 6% din PIB.
Poate ar fi mai sincer să recunoașteți că această modificare a art. 66 făcută chiar în această perioadă a avut doar un substrat electoral pentru a vă atrage o anumită categorie a cetățenilor.
Așa cum v-ați exprimat însă greșit și cu alte ocazii ,,bugetul de timp” (corect – ,,intervalul de timp”) cȃștigat de către elevi va fi unul iluzoriu și nu va contribui în niciun fel, nici la o mai bună educare a elevilor și nici la creșterea actului educațional. Mai mult, introducerea obligativității programului ,,Școală după școală” va transforma elevii din școlile Romȃniei într-o categorie asimilată salariaților.
În aceeași ordine de idei, ne întrebăm, unde vor petrece aceștia perioada de după finalizarea orelor în contextul în care peste 2.000 de unități școlare din Romȃnia nu au apă curentă, canalizare și 99% din totalul școlilor nu au o cantină în care să poată fi servită acea ,,masă caldă”.


Revin totuși cu o întrebare la care probabil nici Nostradamus nu ar putea răspunde: De unde vor apărea cele 60.000 de locuri de muncă? Sau vă gȃndiți că profesorii disponibilizați se vor transforma în bucătari și personal de servire pentru a pregăti mȃncarea în cantinele inexistente din școlile romȃnești?

Fără prea multă stimă,
LAVINIU LĂCUSTĂ , fost coleg de luptă sindicală și… fost prieten!!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -