Normele a 50.000 de profesori sunt afectate de noile proiecte de planuri-cadru

Date:

50.000 de profesori

Conform sindicatelor, normele a 50.000 de profesori ar avea de suferit dacă planurile-cadru propuse de MEC ar fi aplicate. Sindicaliștii de la USLIP Iași critică puternic inițiativa ministerului condus de liberala Anisie.

Nu este prima dată când un ministru și funcționarii din MEC generează idei și proiecte elucubrante.

Astfel de proiecte precum aceste variante de planuri cadru afectează în primul rând educația copiilor și în subsecvența periclitează normele a aproximativ 50.000 de profesori.

Minister fără putere de înțelegere

USLIP Iași evidențiază o reducere mecanică a numărului de ore, fără niciun fel de fundament pedagogic care ar urmări aducerea învățământului românesc la puterea de înțelegere a celor de la MEC.

Variantele sunt doar o reducere mecanică a numărului de ore, fără niciun fundament pedagogic. Să desființezi Educația Tehnologică, disciplină eminamente practică, să trimiți în derizoriu discipline vocaționale precum Muzica și Desenul, să tai ore până la sânge de la discipline aflate oricum în suferință precum Istoria și Geografia – fundamentale pentru dezvoltarea unei culturi generale solide, să anulezi Limba Latină sau să reduci numărul de ore la limbi străine și Limba Română, coroborat cu tăierile și de la Fizică, Chimie și Biologie, demonstrează că cei din minister doresc să coboare învățământul românesc la puterea lor de înțelegere.

Concluzia USLIP

În opinia noastră, nu numărul de ore este cel la care ar trebui să se lucreze, ci conținuturile de la disciplinele de gimaziu sau liceu, care de cele mai multe ori nu au nicio legătură cu aplicabilitatea în cotidian.

Sunt convins, din motive care țin de realitatea prezentată că cel puțin anul școlar 2020-2021 va începe cu disciplinele pe care le cunoaștem și care în opinia mea au toate rațiunea lor.”

INTERVIU BZI-Președinte USLIP IAȘI, Laviniu Lăcustă

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

,,Nu este prima dată când un ministru și funcționarii din MEC generează idei și proiecte elucubrante.Astfel de…

Geplaatst door USLIP IASI News op Vrijdag 7 augustus 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
267 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap