Concluzie: „în acest moment avem convingerea că suntem aproape pe cont propriu”

Date:

Sindicat

Reacția USLIP Iași la conferința de presă susținută de Kalus Iohannis nu a întârziat să apară iar concluzia este dezarmantă.

În acest moment avem convingerea că suntem aproape pe cont propriu

Preluare comunicat

Site-ul laclasă.ro preia integral comunicatul USLIP Iași.

COVID-19 versus ROȘU, GALBEN, VERDE

Conferința de presă de astăzi a Președintelui României a scos în evidență lipsa de soluții la problemele generate de deschiderea unităților școlare. Tot ceea ce s-a reușit din partea comitetelor și ministerelor a fost să se împartă localitățile în culori, respectiv roșu, galben și verde. Cei din zona roșie se vor afla în învățământ online, galbenii vor derula un învățământ hibrid, iar cei din zona verde vor fi prezenți fizic la școală cu păstrarea distanței cerute de Ministerul Sănătății de minim un metru.

Nu s-au dat răspunsuri la adevăratele probleme cu care ne vom confrunta: lipsa tabletelor și a spațiilor școlare, inexistența internetului în anumite localități și în foarte familii, neadaptarea conținuturilor la mediul online. Sunt leme care rămân a fi rezolvate la nivel județean sau în fiecare localitate.

Președintele nu a răspuns nici la întrebarea care vizează foarte probabila lipsă a resursei umane în contextul în care același corp profesoral va trebui să ducă lupta pe mai multe fronturi. Și întrebarea legată de asigurarea logisticii pentru lupta împotriva COVID a primit un răspuns care dă de gândit: fiecare Consiliu Local va trebui să se descurce pe finanțarea complementară. Nimic însă despre creșterea cheltuielilor statului pentru majorarea sumei alocate pe cheltuieli materiale pentru fiecare elev și care vine de la bugetul central.

În acest moment avem convingerea că suntem aproape pe cont propriu. Fiecare unitate de învățământ va trebui să se descurce cum poate și cu ce poate.

Până la deschiderea formală a școlii mai avem doar o lună de zile. Nu putem decât să visăm la faptul că în septembrie vom fi în zona verde, care cel puțin pentru primele două săptămâni va da iluzia unei protecții efemere.

USLIP IAȘI a înaintat încă de acum două luni un set de propuneri și soluții care să îmbine învățământul tradițional cu un anumit factor de protecție. Din cauza lipsei de intervenție din partea Guvernului, reîntoarcerea la normalitate va deveni un obiectiv tot mai greu de atins.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

COVID-19 versus ROȘU, GALBEN, VERDE Conferința de presă de astăzi a Președintelui României a scos în evidență lipsa de…

Geplaatst door USLIP IASI News op Woensdag 5 augustus 2020

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
137 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap