Au decis: Școala începe pe 14 septembrie. Vezi detalii

Date:

14 septembrie

Preşedintele României Klaus Iohannis a susținut o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în care a anunțat începerea școlii începând cu data de 14 septembrie 2020.

Scenarii

În cadrul conferinței de presă au fost evidențiate 3 scenarii. În plus, decizia va fi descentralizată la nivelul fiecărui județ pentru fiecare școală în parte de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență.

– Scenariul VERDE înseamnă că în localitatea respectivă este mai puțin de o persoană infectată cu Covid-19, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori. ”Toți elevii merg la școală, se țin cursuri normale.”, precizează președintele.

– Senariul GALBEN – 1-3 persoane infectate, în medie, în ultimele 14 zile, la mia de locuitori: ”O parte din activități se țin în școală și o parte în online. Grădinițele și primarul merg la școală, clasele ce se pregătesc de examene merg la școală, iar celelalte clase trebuie să facă loc de distanțare.”

– Scenariu ROȘU – mai mult de 3 cazuri, în medie, în ultimele zile. ”Școala se închide de tot, se învață doar online.”

Live text

Am avut o întâlnire foarte importantă cu premierul şi mai mulţi miniştrii şi secretari de stat. Tema discuţiei a fost începerea anului şcolar şi măsurile specifice în vreme de pandemie. Am tras câteva concluzii. O să vă comunicat datele cele mai importante şi deciziile luate azi. Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar pentru majoritatea elevilor. Vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de pandemie în fiecare şcoală au fost elaborate trei scenarii în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Criteriile sunt general valabil nu doar pentru şcoli. Aceste trei scenarii sunt scenariul „verde” care înseamnă că în localitate e mai puţin de o persoană în medie detectată în ultimele 14 zile. Scenariul galben e al doilea. Ultimul scenariu e cel în care în localitate avem mai mult de trei bolnavi zilnic în localitate în ultimele 14 zile.

Felul în care va funcţiona fiecare unitate şcolară va fi decis local. Decizia se descentralizează. Comandamentul Judeţean pentru Situaţii Urgenţă va lua decizia pe scenariu vor funcţiona şcolile. Decizia se descentralizează, se ţine cont de situaţia concretă din localitate şi din şcoală. Aşa va fi o decizie corectă pentru fiecare unitate. Scenariul verde înseamnă un număr mic sau deloc de bolnavi în localitate. Scenariul roşu înseamnă mai mult de trei bolnavi pe zi în ultimele 14 zile duce la şcoala online.

Scenariul galben însemnă că grădiniţele şi primarul merg la şcoală, clasele VIII şi XII merge la şcoală, iar restul claselor, în funcţie de decizia şcolii, merg sau nu la şcoală. Învăţământul online e acceptat ca şi învăţământ normal. Se predă materie şi lucrurile merg mai departe când nu se pot ţine cursuri fizice.

Decizia se ia pentru fiecare şcoală în parte la nivel de judeţ, la propunerea şcolii, a ISJ şi împreună cu ceilalţi factori din comandamentul judeţean. 

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
737 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap