Aproximativ 4600 de angajați din învățământ, la un pas de a fi concediați

Date:

Concedieri

Cu puțin timp înainte de a-și da demisia de la cârma MEN, Valentin Popa a aprobat un document care dă fiori angajaților din sistemul educațional. Fără să consulte sindicatele, fostul ministru, prin OMEN 4884 din 2018, riscă să destabilizeze sistemul educațional prin consecințele ce pot decurge de la aplicarea acestuia.

Sindicatele

FSE „Spiru Haret” și FSLI au reacționat cu vehemență împotriva unui document care poate duce la concedierea a mii de angajați din sistem. Acestea au cerut anularea respectivului ordin.
Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” solicită Primului Ministru Viorica Dăncilă să blocheze aplicarea Ordinului ministrului educației naționale nr. 4884/2018, care ar conduce la concedierea a peste 4.000 de angajați din învățământ. „După ce, în urma comunicatului nostru din 31 august a.c., Ministerul Educației Naționale(MEN) ne-a acuzat de dezinformare, începând de ieri, în baza OMEN nr. 4884/2018, inspectoratele școlare au trecut la tăierea a peste 4.000 de posturi, majoritatea fiind deja ocupate odată cu începerea anului școlar. Este vorba atât personal didactic de predare, cât și de personal didactic auxiliar și nedidactic. Grav este că MEN nici măcar nu a consultat federațiile sindicale cu privire la proiectul de ordin, în condițiile în care legislația în vigoare îl obligă pe acesta să pună în discuția partenerilor de dialog un astfel de act administrativ cu caracter normativ. În condițiile în care doamna prim-ministru nu va lua măsuri pentru blocarea aplicării ordinului, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ va acționa în judecată MEN pentru anularea acestuia. De asemenea, FSE „SPIRU HARET“ va asigura asistență juridică tuturor colegilor care ar urma să fie disponibilizați“, a declarat Marius Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“. Menționăm că FSE „SPIRU HARET“ a atenționat încă de luna trecută că fondurile alocate pentru plata salariilor în sistemul de învățământ preuniversitar nu ajung până la sfârșitul acestui an, iar MEN încearcă, prin diverse metode – mai mult sau mai puțin legale – și prin presiuni asupra inspectorilor școlari generali și directorilor, să facă economii. sursa; Sindicatul „Spiru Haret” Bacău
FLSI

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
122 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap