Afectează suspendarea cursurilor salariile cadrelor didactice?

Trebuie citite

Salariile cadrelor didactice

În acest moment, salariile cadrelor didactice par a nu avea de suferit de pe urma suspendării cursurilor în învățământul preuniversitar. În fond, suspendarea cursurilor nu a fost decisă pentru prima dată.

Din discuțiile purtate

Într-o postare pe Facebook, un important lider sindical din județul Dolj încearcă să calmeze spiritele și dă asigurări cadrelor didactice că își vor primi salariile integral.

Prin discutii cu decidenții vorbim azi doar de recuperarea cursurilor si faptul ca suspendarea acestora nu ne afecteaza salarial.

Nicu Cotescu, Președinte Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret” Dolj

Să ne fereasca Dumnezeu de mai rau!

Subiectul salarizării cadrelor didactice pe perioada celor 8 zile de suspedare a cursurilor nu a fost singurul abordat. Vă invităm să lecturați integral postrarea lui Nicu Cotescu, Președinte Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret” Dolj.

Stimati colegi, incerc sa fac un apel la calm si intelegere. Poate panica e normala. Romania nu s-a mai confruntat cu astfel de situatie, provocata la aceasta dimensiune de la nivel global. Legislatia noastra este putin ambigua, greoaie, nu am mai folosit-o si nimeni nu transmite informatii clare. Acest aspect nu se intampla doar la noi in tara. Datele se schimba de la zi la zi, chiar mai rau. Ieri dimineata oficialitati spuneau ca nu e cazul ca scolile sa se inchida, iar aseara decizia a fost aceea pe care o cunoastem cu totii.
In functie de informatiile pe care le au, in continua schimbare, poate e normal.
Tratam problema asa cum este acum,,cursurile se suspenda”!
Legislatia noastra, mai simpla, nu a fost invocata probabil din lipsa de incadrare si de forta majora.
Totusi si angajatorul si noi am mai trecut prin suspendarea cursurilor. Sa o tratam ca atare. Vom trece cu siguranta impreuna peste aceasta napasta. Am incercat sa va tin la curent si sa va raspund la toate intrebarile!
Acum, cu siguranta, CNSSU a aplicat alte acte normative.
Constat ca s-a evitat incadrarea la termenul de carantina sau izolare care ne arunca in cu totul alta zona.
Prin discutii cu decidenții vorbim azi doar de recuperarea cursurilor si faptul ca suspendarea acestora nu ne afecteaza salarial.
Nu stim ce va fi maine, daca masura se prelungeste la 4, 5 saptamani sau poate chiar mai mult!?
Suntem cu totii foarte atenti la ce se intampla si sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau!

Nicu Cotescu, Președinte Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret” Dolj

Sindicatul Învățământului ,,Spiru Haret" Dolj?❗Stimati colegi, incerc sa fac un apel la calm si intelegere. Poate…

Geplaatst door Nicu Cotescu op Dinsdag 10 maart 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -