Sub asediul habarniștilor, cade și ultima redută – ÎNVĂȚĂMÂNTUL!

Trebuie citite

… la gâtul profesorilor

Hoarde de păreriști de profesie au sărit în aceste zile la gâtul cadrelor didactice. Într-un zgomot asurzitor, ce ascunde cu totul alte intenții, gașca a scuipat în direcția dascălilor.

Spre deosebire de alte dăți, acum, acești toxici băgători în seamă, vin și din stânga și din dreapta eșichierului politic. Semn rău, se pare. Practic, ultima redută, învățământul, se afla în bătaia tuturor. În sfârșit, partidele și cățeii s-au unit pentru a veni de hac celor mai de temut dușmani, profesorii…

O singură voce nu se poate auzi, cea a profesorilor

De la ziariști la politicieni, de la pișcotari la oameni de afaceri care au prosperat în urma tunurilor date statului, chiar și unii profesori dornici de băgat în seamă, ori așaziși experți în educație care nu au predat o oră în viața lor, foști miniștri ai sistemului (mulți, impostori cu acte în regulă), cu toții au cerut reforme. Pretextul manipulator, testele PISA.

Parcă născuți ieri, cu o înțelepciune netedă și ignorantă, dornici de a fi în lumina reflectoarelor, aceștia au aruncat, după cum s-au priceput mai bine, cu bolovani în școală. Sau activat cu toții, aproape simultan, asemeni unui automat în care bagi fisa, falsând același cântec, uniți de o ură gratuită. Nici nu s-au mai deranjat să arate că în spatele lor se află același dirijor comun. Ipocrizia și interesele oculte sunt la mare preț în bula cavalerilor apocalipsei sistemului educațional. În fond, două lucruri îi unesc, habarnismul și interesele oculte.

Să ne facem că nu vedem?

La un semn, parcă, aceste voci sinistre se unesc de fiecare dată când profesorii mai beneficiază de vreo mărire salarială. Când aceștia nu beneficiau de nimic, doar de salarii mizerabile, era liniște în front. Este evident, nu-i așa?

Să fie reforme!

Au uitat când acuzau bulversarea învățământului în cele 3 decenii de adâncă reformare. Se fac că nu văd că o ducem doar într-o reformă, că demența unor miniștri sau paraziți politici a distrus sistemul și a condamnat la sărăcie sute de mii de tineri. Cu toții lovesc înspre profesori, de parcă ei sunt vinovați de deciziile luate de incompentenții, numiți politic, din fruntea MEN.

Reală…

Se dorește adaptarea viitorului cetățean la economia reală. Despre ce economie reală vorbim? Pe plaiuri mioritice, asta însemnă tunuri date statului, averi făcute din furat, afaceriști care își bat joc de cei care muncesc, oferindu-le un salariu de mizerie. Ce modele pot fi acești oameni, cum pot avea ei pretenția de a deține adevărul absolut în educație? Cum pot, ziariști cunoscuți pentru părtinirea de care dau dovadă, cum pot politruci recunoscuți prin incapacitatea de a scoate două vorbe pe rât, ori experți fără o oră predată la clasă, cum pot acești impostori să ceară frâiele sistemului?

Șmenul

Să piște bani, este simplu! Ursul nu joacă pe gratis, chiar credeți că spectacolul lor nu are un scop financiar?! Nu sunt interesați de rezolvarea problemelor în educație, e mai mult decât clar. Distinșii lucrează pe termen lung. Nu vor decât să bulverseze totul pentru a îndobitoci generația viitoare, pentru a-i dezbina și distruge pe profesori. Mai vor ceva, să plaseze semințele neîncrederii și inutilității în rândul celei mai importante categorii profesionale, să determine societatea să își piardă încrederea în educatorii săi. Vor să distrugă învățământul pentru a face praf societatea, pentru a-i transforma pe toți în consumatori, în muncitori cu salariul minim, ori în asistați social.

Până acum, profesorii aveau rol de far călăuzitor, fapt care nu se va mai întâmpla și de acum încolo. Ultima redută, învățământul, se pregătește să cadă sub loviturile date de impostori și doar părinții mai pot face ceva.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Înscrie-te aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -