Tradiție
Specialiștii MEN, ne referim la cei care realizează testele livrate elevilor cu prilejul examenelor naționale, nu au ratat ocazia de a scăpa și câteva greșeli. Tradiție sau nu, astfel de situații nu fac bine MEN și sistemului de învățământ. Detalii puteți citi aici.
Reacție
Un cadru didactic a sancționat „amatorismul” celor care s-au ocupat de realizarea acestor teste. Deoarece a pus punctul pe „i”, preluăm integral postarea.
SIMULAȚI, DOAMNA MINISTRU, REDACTAREA CORECTĂ A SUBIECTELOR!
Nu există simulare sau examen național la care subiectele, îndelung și ministerial elaborate, să nu aibă măcar o greșeală. O eroare, adică ( să nu mai încerce vreunul să ne explice că eroarea și greșeala nu sunt sinonime…)… Simulare națională, ieri, clasa a VIII-a…. Toate ca toate, dar să încurci autorul cu traducătorul unei poezii e culmea amatorismului literar. Și iar tace mâlc doamna ministru. Subiectele sunt concepute de oameni plătiți să facă acest lucru și care își asumă corectitudinea redactării lor… E mai simplu cu grilele, nu? Ascund sub preș lipsa de profesionalism. Doamna ministru, simulați, vă rugăm, vreo 3-4 luni redactarea subiectelor până să le trimiteți către copii! Că râde lumea, nu de alta! Dacă nu puteți și nu puteți, nu e nicio rușine, zicea bunica, dar recunoașteți-o cu onestitate! Sau lăsați-ne pe noi, că le facem singuri! Parol!
Chiar așa : voi ziceați că vreți să ne evaluați pe noi? Voi?