Se urmărește schimbare orarului școlilor

Trebuie citite

O nouă reformă

Ministra Educației se gândește la o formulă inovatoare prin care progamul școlar să fie decalat. Practic, aceasta ar accepta ideea ca orele de curs să nu mai înceapă în toate unitățile de învățământ la ora 8.00.

Sursa de inspirație

Sursa de inspirație pare a veni din zona Primăriei Capitalei. Gabriela Firea își propune să organizeze o rețea de microbuze școlare prin care să încerce decongestionarea traficului din capitală, solicitând sprijinul MEN. Modelul pare a fi funcțional în alte orașe.

Ecaterina Andronescu

Într-un interviu acordat Antena 3, Ecaterina Andronescu se arată deschisă acestei propuneri.


Sunt de acord cu propunerea doamnei primar și chiar mă gândeam – și poate că acest lucru este valabil în mai multe orașe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate școlile să înceapă la ora 8.00. Să încercăm să decalăm programul în așa fel încât să nu supraaglomerăm orașele. Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschiși la propunerile dumneavoastră

Probleme

Inițiativa pare a genera mai multe probleme decât rezolvă. Să nu uităm că există numeroase unități de învățământ în capitală și în restul țării în care se învață în mai multe schimburi. O eventuală modificare a orarului ar genera alte complicații.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -