Școala pe dos – închis pentru orele normale, deschis pentru „remediale”

Date:

Caragiale…

Dacă ar mai fi trăit, Caragiale ar fi avut mult de muncă în epoca COVID. Gravitatea situației din societate, economie și sistemul educațional nu ne permit, din păcate, niciun fel de glumă. Țara este pe butuci, poporul – învinovățit pentru tot, falimentat și depresiv – dă în clocot, elevii sunt debusolați, fără speranță și viitor. În tot acest timp, politicienii de la putere -și nu numai- se întrec în hotărâri sfidătoare la adresa logicii și bunului simț devenind adevărate amenințări pentru democrație. Practic, asistăm la un asalt ce continuă de mai bine de un an la adresa libertăților garantate de Constituție, la adresa stabilității interne, a sănătății și la o subminare fără precedent a bazelor pe care care funcționează statul numit România.

Asaltul asupra educației

Asaltul asupra școlii a prins avânt în această perioadă, imaginația nu le-a lipsit atacatorilor iar rezultatele se văd din plin. Spre exemplu, simulările ne spun un lucru clar și preconizat: deciziile iresponsabile ale guvernului au dus la rezultate dezastruoase ce se vor accentua pe viitor. Atenție, vorbim doar despre vârful icebergului.

Haos, teroare și profit

Politicul, în acest din urmă an, a reușit să pună pe butuci sistemul educațional și să dea peste cap milioane de elevi și părinți. Pandemia a reprezentat ocazia unor decizii haotice, excentrice și extrem de periculoase pentru viitorul acestei țări, a oferit portița pentru investiții masive în lucruri inutile pentru cei mulți dar profitabile pentru un grup restrâns, o CABALA a pandemiei. S-a mers pe impunere, pe șoc și groază, pe cultul fricii și pumnul în gură, pe amenzi și pe lipsa de explicații logice. În fond, nici nu aveau cum să explice aberațiile care s-au luat în decursul acestui an în școală.

Logica a dispărut

Practic, logica a fost dată dispărută din cadrul măsurilor luate pentru perioada lunii aprilie. După mintea elitelor din guvern, este perfect logic să închizi școlile pentru cursurile normale dar să le deschizi pentru cursurile remediale. COVID-ul nu atacă atunci când se țin orele remediale? Ce sens are să negi dreptul la educație în cadrul cursurilor normale dar să îi chem la școală pentru un proiect din fonduri europene? Nu îi expui de pomană pe elevi, profesori și părinți în așa zisul „val 3”?

S-au dat pe față

Această decizie ne arată clar că nu teama de COVID 19 a stat la baza ultimelor hotărâri. Motivele sunt cu totul altele, ne le cunoaștem oficial dar le putem bănui. Practic, acestea fac parte din strategia adoptată de guvern de peste un an – TERORIZEAZĂ, DEZBINĂ ȘI DISTRUGE. Mâna de oameni care a creat deliberat acest haos trebuie trasă la răspundere.

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
566 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap