Profesor revoltat: „Chiar nu ne mai pasă? Chiar luăm școala în râs?”

Date:

Revoltă

Revoltat pentru modul în care s-au prezentat în fața comisiei pentru a-și susține probele de competențe la bacalaureat, un cadru didactic și-a vărsat năduful. Orice om care manifestă un minim respect față de educație va aprecia adevărurile susținute de respectivul profesor. Nu este scopul acestui material să argumenteze suplimentar, motiv pentru care vă invităm să citiți rândurile de mai jos și să vă formați/exprimați o opinie.

Postarea este anonimă, noi am preluat-o de pe pagina Facebook „Colegiul Cadrelor didactice”.

Postare anonima
” Saptamana trecuta s-au sustinut competentele pentru bacalaureat. Trecand peste faptul ca am stat de dimineata pana seara intr-o caldura ingrozitoare as vrea sa va vorbesc despre tinuta elevilor la examen. Desi suntem un liceu in care se poarta uniforma sau cel putin acceptam o tinuta decenta, am ramas extrem de surprinsa de tinuta acestora la examene.
Fetele au venit machiate (extrem de machiate), cu decolteuri adanci, blugi scurti cu danteluta si papuci sau sandulute cu toc, bluze transparente prin care desluseai lejer buricul si sutienul ( de asemenea din dantele prin care le vedeai sfarcurile), blugi franjurati de parca abia fusesera sfasiati de o haita de caini, cercei rotunzi imensi, etc.
Unii baieti au venit in slapi, bermude, pantaloni de trening, par tapat de prindeau orice post tv, inele si cruci la gat, din acelea mari de prost gust.
Stiu ca toti dirigintii au informat elevii sa vina in tinute decente. Dar nu e doar treaba dirigintilor. Inteleg ca a fost extrem de cald, la fel a fost si pentru noi care am stat tintuiti in clasa toata ziua dar vorbim despre niste examene in care ar trebui sa domine cuvantul „decenta”. Nu putem sa ne prezentam la un examen oricum asa cum nu puteam sa ne ducem la un interviu pentru un job imbracati in tinuta de plaja. Mereu le-am explicat elevilor mei ca tinuta la un examen reprezinta in primul rand respectul fata de propria persoana. Asa cum nici la job nu mergem in slapi, in cazul in care nu suntem salvamari pe plaja, nici la examene nu putem merge chiar oricum. Ma intreb daca parintii acestor copii stiu sau macar i-au intrebat sau i-au invatat cu ce sa se imbrace la un examen oral? Un minim de decenta ar trebui sa existe. Chiar nu ne mai pasa? Chiar luam scoala in ras?
Cel putin o treime din ei au venit la examen imbracati total nepotrivit.
Pentru examenele orale, tinuta trebuie sa denote seriozitate si sobrietate, sa fie cat mai decenta si neutra.
De asemenea, tinuta ar trebui sa fie cat mai lejera si racoroasa nicidecum mulata si transparenta.
Mestecatul gumei trebuie sa lipseasca cu desavarsire.
Lasand la o parte hainele, multi au venit cu mainile in buzunar: unii fara buletin, altii fara pix, noroc ca mereu am un arsenal de pixuri la mine pentru orice situatie.
Inteleg ca avem un sistem defect dar haideti sa nu ne batem si mai mult joc de el. „

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
184 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap